Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

1. Slapen, eten, poepen en huilen

 

 

Nemodolgelukkig in de 1e week

 

 

JUNI

 

19-06-04: Vandaag ben ik geboren. Meer dan 2 weken later dan verwacht. De bevalling was dan ook niet gemakkelijk. Ik werd met de vacum geboren. De dokter moest wel 5 keer trekken. De eerste dag voelde ik me dan ook niet heel lekker; misselijk, hoofdpijn. Ik heb dan ook paracetamol gekregen. Maar ik kon de hele nacht niet slapen en heb de hele nacht gehuild. En toen was ik zo moe dat ik niet meer aan de borst wilde drinken. Gelukkig gaf papa mij wat kunstvoeding met een spuitje en ging de hoofdpijn vanzelf weer weg.

Proost!

 

27-06-04: De eerste week hielp Wanda ons op gang. Erg fijn. Ik heb geleerd om uit de borst te drinken en papa en mama hebben mij allebei een keer in bad gedaan. Op de laatste dag dat Wanda er was, hebben we een stukje gewandeld en hebben zij koffie gedronken op een terras. En ik kreeg niks!

 

JULI

 

03-07-04: Papa was de hele week vrij en we hebben elke dag gewandeld. Het is mama's verjaardag, maar thuis hebben we geen feest gevierd. We gingen namelijk naar een bruiloft. Oom Koen (nee, niet opa Koen - die was die dag trouwens helemaal niet vrolijk) is getrouwd met Jeanine. Dit was mijn eerste feestje buiten de deur. De familie De Groot heeft mij uitgebreid bewonderd. In de loop van de avond vond ik het niet meer zo gezellig en mama was moe, dus toen zijn we naar huis gegaan. Papa had nog wel even willen doorfeesten.

 

04-07-04: Vandaag was Tineke jarig. Weer een mooie gelegenheid om te wandelen. Ik heb me op haar feest heel lief gedragen - doe ik meestal als ik aandacht krijg - maar dat was zo vermoeiend dat ik de hele terugweg gehuild heb. Mama en papa hebben heel hard gelopen!

 

05-07-04: Mama en ik gingen vandaag de andere babys bewonderen van de mensendieckcursus. Ik was de op 1 na jongste, maar zeker niet de kleinste. Er waren 3 meisjes geboren (Janna, Josephien en ik) en 4 jongens (Teun, Simon, Tom en Jens) en er was maar 1 baby thuisgeboren. We staan met zn allen op de foto. Heb je nou al geraden wie ik ben?

rara, wie ben ik?

 

08-07-04: Aan het eind van de middag gingen we naar het kinderdagverblijf waar ik naar toe ga vanaf oktober. Er was een zomerfeest, maar aan het weer zou je eerder denken dat het herfst was. Het was leuk om de andere kindjes te zien die straks bij  mij  in de groep zitten. Iedereen was erg enthousiast.

 

10-07-04. Mama is naar de kapper geweest. Dat betekent dat papa en ik eindelijk eens met zijn tween waren. Mama had melk klaar gezet voor de zekerheid, maar dat was niet nodig. Daarna gingen we kleren kopen voor papa. Toen we thuiskwamen kwam opa Koen langs. Hij heeft papa geholpen met het opzetten van de partytent voor het kraamfeest morgen. Opa Koen heeft mij de fles gegeven, anders moesten we de melk weggooien.

 

11-07-04: Het kraamfeest was een groot succes. Het duurde van 3 tot 7 uur. Er waren veel mensen, ook veel kinderen. Ik heb veel kados gekregen. Sorry als ik nog niet iedereen bedankt heb. Gelukkig hielpen Manon en tante Ilse, zodat papa en mama konden kletsen met het bezoek.

 

12-07-04: Mama en tante Ilse zijn vandaag gaan winkelen in Hilversum. Mama had een outfit nodig voor de bruiloft van Marleen en Rob. Dat is gelukt. In de drogisterij haalde ik heel stoer de speen uit mijn mond en ik stopte hem er ook weer in. Knap h? Ik lach nu al steeds meer, en mijn lach wordt ook steeds breder, net als die van papa en mama. Toen we thuis kwamen, voelde mama een bult in mijn hals. Dat was schrikken. We hebben de dokter gebeld en mochten langskomen. Hij dacht dat het een opgezette lymfeklier want ik henb nu ook een heleboel pukkeltjes. Als het maandag niet weg is, moeten we weer naar de dokter. Het doet geen pijn hoor. En ik kan mijn nek ook goed bewegen.

 

16-07-04: Vandaag was de bruiloft van Marleen en Rob. Gisteravond zijn we al naar opa Johan en oma Ineke gegaan. We logeren hier zodat zij op mij kunnen passen tijdens de bruiloft. Om 7 uur kwamen papa en mama toch even bij mij kijken, zodat ik ook even bij mama kon drinken. Ik heb mij prima vermaakt met opa Johan en oma Ineke. We hebben nl een heel stuk gewandeld. Papa was ook jarig vandaag. Zowel op papa's als mama's verjaardag hadden we dus een bruiloft.

 

 

Stralende Marleen, en anderen

30-07-04: Mijn mama gaat op deze pagina vertellen hoe het met mij gaat en wat ik allemaal kan. Ze loopt momenteel behoorlijk achter, want ik kan al 2 weken lachen en ik babbel er ook al 2 weken flink op los. Mijn papa zegt dat het lijkt op de Zweedse kok van de muppetshow. En als hij die imiteert, dan doe ik gewoon of ik hem begrijp en praat ik terug.

Ik kan ook keihard huilen, maar dat had je zeker al begrepen. Soms huil ik zo hard dat ik er van moet huilen, en dan zeggen papa en mama dat ik overstuur ben.

 

AUGUSTUS

20-08-04: Afgelopen week heb ik gekampeerd met papa en mama. Ik ben nu 9 weken en dat was dus best wel spannend. Eerst waren we met de familie van mijn papa in Drenthe. Heb je gezien wat een grote familie dat is? Op Pleun's familie zie je een foto van iedereen die daar toen was. Daarna hebben we 1 nachtje op de camping van Rems in Vorstenbosch doorgebracht. 's Morgens om 08:11 uur vloog Rems nog even over om ons te groeten. Wat een herrie - ik vond het helemaal niet leuk! Daarna gingen we naar Floreffe in de Belgische Ardennen. We hebben best veel regen gehad, maar het was erg gezellig. En de zon scheen ook heel vaak. Hoewel mijn ouders me steeds in de schaduw hielden heb ik toch een kleurtje gekregen. Iedereen kan zien dat ik op vakantie ben geweest!

26-08-04: Sinds een paar dagen kan ik mijzelf goed vermaken. Ik zit in mijn wippertje te grijpen naar mijn speeltjes. Mijn favoriete is de kikker. Ook de rammelaar laat ik niet meer los en ik rammel er vrolijk op los. Mijn papa en mama vind ik erg leuk, ik lach namelijk veel naar hun. Daarbij maak ik ook allerlei geluidjes. Ook vind ik het nu erg gezellig om rustig op schoot te zitten, ik kijk lekker om me heen wat er allemaal gebeurd. Ik ben zelfs meegeweest naar het volleybaltoernooi van mama. Mama heeft mij vandaag gewogen en ik weeg nu 5840 gram.

29-08-04: Mama ging vandaag zelf vliegen in een Cessna-vliegtuig. Ze mocht twee mensen meenemen; papa en oom Erwin. Dertig minuten vlogen ze boven't Gooi met mama achter de stuurknuppel. Stoer h? Opa en oma, Milou en Esmee, Carla, Ilse, Peter en Anouk waren er ook allemaal. Ik was een beetje saai, heb veel geslapen, maar in het cafe werd ik wakker en mocht ik bij iedereen op schoot.

30-08-04: Vandaag ben ik naar het consultatiebureau geweest. Ik moest daar mijn kunstjes laten zien en kreeg ook mijn eerste prik. Ik huilde even toen ik de prik kreeg, maar mama pakte mij op en ik keek gelijk al weer vrolijk rond. Verder weeg ik nu 5960 gram en ben ik 60,5 cm lang. Groot h?

 

SEPTEMBER

02-09-04: Ik heb vandaag gezwommen met mama en allerlei andere baby's. Na een half uur liedjes zingen en spartelen was ik bekaf. Ik heb dan ook een hele tijd geslapen.Mascha en Tess waren er ook. Volgende keer gaan we foto's maken. Daarna gingen we pick-nicken omdat Lorna uit Engeland hier was. Ook Tess en Bente waren erbij, met hun mama's. Heel gezellig.

03-09-04: Vandaag ben ik naar de winkel van tante Ilse geweest. Wat een mooie spulletjes heeft zij. Jammer dat zij nog geen website hebben. Opa Johan was er ook. Hij heeft een lekker eitje voor mama gekookt. We gaan nu lekker wandelen want het is zo mooi weer!

04-09-04: Vandaag heeft papa gevolleybald. Hij deed het best wel goed met een team van zijn werk. Mama kreeg bezoek van Leonie, een vriendin nog van de basisschool. Zij heeft daar gezellig meegekletst. Ook ik heb even meegekletst.

05-09-04: We zijn vandaag met zijn 3-en naar het strand geweest. Ik heb daar laten zien dat ik al kan staan tegen de rug van mama, los! Wil je het zelf zien, kijk dan op Pleun's groeitabel.

06-09-04: Mama en Mascha hebben een heel stuk met Tess en mij gewandeld. Het was ook zo mooi weer. Zij hebben een broodje gegeten aan de Amstel bij het Kalfje. De terugweg hebben we met een aantal pitstops gedaan, want Tess en ik hadden omstebeurten honger.Oh ja, ik slaap nu ook 's nachts door.

07-09-04: Vandaag hebben we weer gewandeld, nu naar de zandbak, want daar hadden we een afspraak met Monique en Marie. Marie is nl al 1,5 jaar en zij vindt het erg leuk om zandtaartjes te maken. Ik was zo moe, dat ik heb geslapen van half 7 tot en met 8 uur de volgende ochtend. Ik heb wel 2 keer gedronken hoor.

10-09-04: We zouden gaan zwemmen in Amsterdam-Noord. Maar toen we daar aankwamen was het zwembad gesloten. Ze waren met zijn allen naar een personeelsuitje, terwijl het zwembad net zes weken gesloten was geweest. Ik baalde natuurlijk wel, want mama had al dagen verteld dat we zouden gaan. Toen hebben we maar weer op een terras gezeten. Dat was ook gezellig. Oma Vera kwam 's avonds langs. Zij heeft met mij gespeeld.

11-09-04: Papa was vandaag thuis. Erg gezelig. We hebben een heel stuk gelopen. Om 16 uur zouden we naar Marc, Judith en Kim gaan. Maar het was zo gezellig dat we de tijd een beetje waren vergeten en dus te laat kwamen. Kim was heel lief voor mij. Ik mocht met al haar speelgoed spelen. Zij kwam dat allemaal aan mij geven.

16-09-04: Ik kan weer twee nieuwe dingen! Ik vindhet erg leuk om bellen te blazen. Ik maak zoveel bellen en schuim dat mijn kin er helemaal onderzit. Als mama het schoon heeft gemaakt doe ik het lekker nog een keer.

Verder zit ik graag in de wipper. Maar het leukste daarin is nog wel het schuiven naar beneden. zover dat ik met mijn benen helemaal over boord hang.

17-09-04: Vandaag ben ik met mama gaan zwemmen. Erg leuk. Ik ben zelfs koppie onder geweest. Daarna moest ik wel even huilen, maar de tunnel en douche vond ik heel spannend. DE rest van de dag was ik zo moe dat ik heel veel heb geslapen.

18-09-04: Papa en mama hebben gedoken in het Grevelingenmeer. Wat zagen ze er raar uit in dat zwarte pak met die flessen op de rug. Maar het ging heel goed. Ze hebben krabbetjes gezien en kleine visjes. Daarna hadden we honger en hebben we lekker gebarbecued.

19-09-04: Joel vierde zijn verjaardag. Hij werd 3 jaar. Wat een boel kindjes waren daar. Ik werd er wel wat overstuur van. Eerst heeft papa met mij rondgelopen in de draagzak, maar ook dat vond ik niet leuk. Toen ging mama nog met mij rondlopen in de wagen en viel ik eindelijk in slaap. Daarna gingen we Bram bewonderen, de nieuwste aanwinst van Barbara en Serge. Wat een lief babytje. Ik heb er niet veel van meegekregen want door al dat huilen heb ik wel 3 uur geslapen. 's Avonds kwamen Sander en Anke langs. Zij hebben meegegeten en ik heb lekker gespeeld in de box met mijn kikker. Ik babbelde er vrolijk op los terwijl ik de kikker steeds zetjes gaf.

21-09-04:Gisteren ben ik voor het eerst naar het kinderdagverblijf geweest. Het was maar voor een uur en mama bleef er bij. Ik vond het best gezellig. Ik keek ook erg goed naar de andere kindjes. De meeste kindjes zijn wat ouder, zo rond 1 jaar. Vandaag ging ik een uur zonder mama. Mama had wat melk gegeven in een fles zodat de leidster mij dat kon geven. Wel spannend, want ik drink eigenlijk liever uit de borst. Na 45 minuten heeft de leidster mama gebeld. Ik moest alleen maar huilen, wilde niet drinken. Met mama erbij vond ik het weer leuk. Ik heb vanuit mijn wipper alles goed bekeken. Ik kreeg ook kusjes van Koen van 7 maanden, op mijn hoofd. Wel heel lief.

Donderdag ga ik weer en dan zelfs 2 uur zonder mama.

22-09-04: Ik kan weer twee nieuwe kunstjes. De eerste deed ik al half, nl in de wipper naar beneden schuiven, maar nu schuif ik zelfs zover dat ik bijna op de grond lig. En... ik kan rollen van mijn buik naar mijn rug. En opa Johan en oma Ineke waren erbij. Goed he? Misschien was het toeval...

23-09-04: Vandaag ging ik weer naar de creche. deze keer vond ik het leuk. Mama had mijn favoriete kikker meegegeven, dus daar heb ik steeds mee gespeeld. Ik heb daar zelfs geslapen. Helaas wilde ik weer het flesje niet. Nu gaan papa en mama het met een tuitbekertje proberen. Het schijnt dat ik dat al kan met 3 maanden.

24-09-04: Het tuitbekertje vind ik iets leuker. Ik word niet gelijk boos. Maar mama's melk is toch het best! Ik ben gaan zwemmen vandaag en ben weer koppie onder geweest. Nu iets langer. Ik vond het erg fijn in het water. Ben nu wel erg moe hoor. Heb je bij Pleun's modeshow gezien dat ik een nieuwe bril heb?

28-09-04: Hier ben ik weer. Ik heb net  AJAX  gekeken op het grote scherm samen met papa, oma Vera en Femke. Ze hebben dik verloren van Bayern Munchen.Vanmiddag ben ik met mama naar Hattem geweest. Manon, een vriendin van mama, is daar net gaan wonen. Wat een leuk huis, met een hele grote tuin erbij. Ook Marleen (een andere vriendin van mama uit Bornerbroek; zij is in juli met Rob getrouwd) kwam het huis van Manon bekijken en zij had mij nog nooit gezien. Zij had een heel mooi pakje voor mij meegenomen.

Verder hebben we een leuk weekend gehad. Op vrijdag was er een feestje met de collega's van mama. Lekker gegeten en gekletst. De volgende dag ging mama naar de kapper en zijn papa en ik weer lekker gaan slapen. Papa moest 's middags volleyballen. Dat ging niet zo goed. Hij moest nog erg wennen aan zijn nieuwe team. Zondag hebben we met zijn drieen uitgeslapen en zijn we 's middags naar tante Layla geweest. Het was mooi weer dus we konden lekker buiten zitten. Ik mocht lekker bij layla op schoot zitten. 's Avonds gingen we eten bij Femke en Lenneke. Daar heb ik flink gebabbeld. Ik moest hun natuurlijk al mijn belevenissen vertellen.

Maandag mocht ik weer naar de creche. Ik wilde weer niet uit het flesje drinken, maar Daniella (de leidster) heeft mij gevoed met een lepeltje en dat vond ik wel fijn.

Laatste wijziging op: 03-01-2007 11:06