Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek


Pleun's website

Welkom op mijn webpagina. Ben erg benieuwd wat je er van vindt. Misschien dat je me iets wil laten weten in het Gastenboek.

 


Op deze eerste bladzijde zie je mijn meest recente belevenissen en foto's. Wil je weten wat ik nog meer heb beleefd, dan kun je via het menu bovenin naar die periode van mijn leven gaan.

07-04-10: Gisteravond, toen ik in bed lag, heb ik even aan papa gevraagd of je ook met z'n drien mag trouwen. 'In Nederland mag dat niet' zei papa, maar in sommige landen wel. Maar papa dacht dat dat alleen maar kan als het een man is met twee vrouwen en niet andersom. Natuurlijk wilde papa ook weten waarom ik dat vroeg: ik wil namelijk met Wessel en Jacob trouwen. En zij willen dat ook. Wel stom dat dat niet kan, dan. Papa zei dat ik dan wel met eentje kon trouwen en dat de ander dan ook samenleeft met ons. Ik moet daar nog even over denken.

 

10. Ik heb ng een broertje!

Hier zijn alvast een paar foto's van Fabe. Binnenkort voeg ik nog wat foto's toe en vertel ik hoe lief ie is.

10-08-08: Gisterochtend is Roemer met mama naar de dokter geweest en gistermiddag moest ik. Ik vond het helemaal niet leuk, want ik heb een prik gekregen en dat deed heel erg pijn. Ik was zo aan het vechten om te ontsnappen, dat de dokter bijna mama had geprikt. En toen ging papa ook nog grapjes maken dat ik morgen nog een prik zou moeten. Als ik 9 ben, zei mama, maar dat wil ik echt niet. De hele avond had ik nog pijn, maar vanmorgen was ik het allemaal weer vergeten.
 
05-10-08: Fabe heeft trouwens wel al z'n eerste (halve) antibiotica-kuur achter de rug... Hij had donderdag een beetje verhoging en 's nachts heeft de vroedvrouw (collega van mama) Fabe & mama naar het ziekenhuis gebracht. Een baby hoort (blijkbaar) de eerste 6 weken geen koorts te hebben.
 
Roemer en ik vonden het allemaal wel prima. Samen met papa gingen we het ziekenhuis in en weer uit. Tussendoor zijn we zaterdag naar Artis geweest, waar een jongetje van 3 m hoogte naar beneden viel, met z'n voet boven op mijn neus. Overal bloed, dus ik moest heel hard huilen. Maar ik hoefde gelukkig niet naar de dokter.
 
Vanaf zaterdagavond had Fabe geen koorts meer. Zondag gingen we bij Bente en Josephine spelen en toen we 's middags weer naar huis gingen waren mama en Fabe er ook weer. 
 
Al met al een bewogen weekend, maar ook wel weer mooi om dit samen mee te maken.

9. Baby in de buik

12-08-08: Nog 2 nachtjes slapen, dan mag ik eindelijk naar de basisschool. Ze hebben daar ook 'papjoeters', dus misschien ga ik dan wat vaker een stukje schrijven. 

8. Ik leer Roemer 'pwaten'.

01-07-08: Nog 2 nachtjes slapen, dan is mama jarig. We hebben een cadeautje gekocht voor mama. Mama kijkt toch nooit op mijn website, dus ik kan het nu best wel vertellen. Bovendien heb ik gisteren zelf aan mama verteld wat we gekocht hebben. Vond papa niet zo leuk.

20-06-08: Gisteren was ik jarig. Ik werd wakker in Roemers bed - wij ruilen de laatste tijd vaak om - en ze begonnen meteen te zingen. Dat vond ik dus niet echt leuk. Ik ging maar huilen en toen hielden ze weer op. Maar dat vond ik dus ook niet leuk! Eigenlijk vind ik wakker worden gewoon niet zo leuk. Roemer is altijd meteen vrolijk, behalve vanmorgen dan, maar je moet mij gewoon even tijd geven.

Nou ja, ik was natuurlijk wel benieuwd naar mijn cadeautjes, dus ik kwam toch maar uit mijn bed. Papa en mama hadden allemaal slingers opgehangen en ballonnen opgeblazen, maar dat zie je zondag wel, toch?

Eerst kreeg ik een barbie met een baby in de buik, en toen een hele grote doos met een duplo-vliegveld. Echt mooi! Ik zei meteen dat Roemer dan wel met de barbie mocht spelen... Maar we moesten eten en naar school dus lang heb ik niet kunnen spelen.

En na school ook niet want toen gingen we 'naar het restaurant': patatjes eten bij de snackbar. Vanmorgen heb ik gelukkig wel met het vliegveld gespeeld en toen heeft Roemer ook nog een tijd met de barbie gespeeld. Lief h?

Op school hebben ze weer foto's van ons gemaakt. En 's middags heb ik natuurlijk uitgedeeld. Mama was ook nog even gekomen, terwijl ze toch maar weinig geslapen had. Dat vond ik wel heel lief, maar ik werd daardoor wel een beetje verlegen.

18-06-08: Morgen ben ik jarig en nou wil ik toch nog even vertellen wat ik de laatste tijd beleefd heb. Want als ik straks 4 ben ga ik naar school en dan heb ik misschien niet zo veel tijd meer.

Roemer praat nu als een gek, en ik word steeds stiller. Maar dat komt vooral omdat ik een beetje zenuwachtig ben en Roemer is dat nooit! Aan de telefoon praat hij nu veel makkelijker dan ik. Vaak ben ik een beetje verlegen als er iemand anders is. Zoals vorige maand, toen ik Laetitia vroeg of ze weer een keertje mee ging fietsen / kamperen, net als vorig jaar. Eigenlijk vroeg ik het niet eens, maar heeft zij het uit mij moeten trekken. Maar ze wilde wel, dus dat gaan we toch doen. In augustus, geloof ik.

En gisteren was ik ook een beetje opgewonden, want ik mocht heel lang opblijven. Ik had 's middags heel lang geslapen, dus mocht ik op de muur naar Nederland tegen Roemeni kijken. Oma Vera kwam ook kijken. Maar de wedstrijd vond ik niet zo leuk, dus ben ik zelf maar met een bal gaan spelen.

Afgelopen vrijdag (de 13e) had ik ook al gekeken, bij oma Vera. Papa en mama waren toen naar het trouwfeest van Marnix en Susan, waar ze ook televisie hebben gekeken. Maar toch was het een heel leuk feest.

28-04-08: Roemer is eindelijk wat langer op mijn loopfiets geweest. Eigenlijk was ik op de loopfiets en Roemer op zijn driewieler. Nora, ons buurmeisje van 3, kwam ook even buiten met haar loopfiets. Zij kan het bijna net zo goed als ik, dus ik liet haar even zien waar je moet oversteken en hoe je een stok in een put moet duwen. En toen papa Roemer z'n poepluier ging verschonen heb ik de driewieler van Roemer gepakt. Dus pakte Roemer de loopfiets. Ik dacht dat hij het wel snel zat zou worden, zodat ik weer mocht, maar nee hoor. Het zadel was eigenlijk veel te hoog was, dus zat ie de hele tijd op de stang.

's Morgens was ik over hele hoge bruggen al helemaal naar de speeltuin aan de Amstel gefietst, waar die brandnetels waren, weet je nog? Papa moest me een paar keer een duwtje geven, maar niet zo vaak, hoor. En toen we terug gingen, gingen op het pontje natuurlijk en langs de andere kant weer terug.

Tess kan trouwens ook fietsen, nu. Zij heeft voor haar verjaardag een hele mooie fiets gekregen. Vorige week moest Jonas haar nog een beetje helpen, maar plotseling fietste ze helemaal naar het eind van de straat! Misschien kunnen we een keer samen naar het bos fietsen of naar die plek waar die paarden en die katten lopen.

Zij vierde haar verjaardag trouwens pas 2 dagen geleden, toen het zo'n mooi weer was. Eerst waren we met Sophie & Myrthe en Natascha & Ferry naar het bos geweest en hebben we pannekoeken gegeten. Toen gingen we heel even naar huis en toen weer door naar Tess. Wat een dag.

We lagen pas heel laat in bed - ik in het bed van Roemer en Roemer in mijn bed! Maar ik vond het toch niet zo leuk, dus ik mocht daarna in het bed van papa en mama en toen ik wakker werd lag Roemer weer in zijn eigen bed. 

23-03-08: Gelukkig zijn we weer terug uit Zwitserland, want dat skin is niks voor mij. Niet tegen papa zeggen hoor!

Roemer ging naar de opvang en ik ben 2 dagen met het klasje mee geweest. De tweede dag heb ik alleen maar aan de kant gezeten - omdat het anders zo zielig was voor een ander kindje.... Daarna mocht ik gelukkig zelf ook naar de opvang.

Roemer heeft trouwens (bij papa in de rugdrager) nog een mooie fakkeltocht gelopen vanaf het restaurant naar beneden. Ik was blij dat ik met mama met het busje was, want het sneeuwde en was heel erg koud.

26-02-08: We zijn zondag naar Suze geweest, in Uden. Eerst gingen we de duinen in. Gek h, ik dacht dat de duinen altijd bij de zee waren. Anke, de mama van Suze had allemaal speelgoed bij zich voor in de zandbak. Bij het kleine meertje waren allemaal honden en eentje was heel lief en klein en leek wel op een aapje.

Toen hebben we in de speeltuin gespeeld bij Rems. Hij had een heel gek pak aan met allemaal bobbels. En we hebben pannekoek gegeten en Sander, de papa van Suze, heeft daarna zijn nieuwe auto laten zien.

Daarna zijn we ook nog naar het huis van Suze gegaan. Wat een mooie tuin hebben zij, met een trampoline en een speeltoren met glijbaan. De terugweg weet ik alleen niet meer.

13-02-08: Papa heeft afgelopen weekend de zijwieltjes van mijn fiets gehaald en nu vind ik het fietsen echt leuk. Ik ben zaterdag ook naar de verjaardag van Tristan geweest, verderop in de straat. Ik was niet uitgenodigd (en ik had eerst ook geen cadeautje) maar ik mocht wel blijven. En papa ging gewoon weg. De papa van Tristan heeft poppenkast gespeeld. Dat was leuk! En we hebben met de racebaan gespeeld. Zondag is Tristan ook nog even met mij gaan fietsen en bij ons thuis komen spelen.

12-02-08: Vanmorgen lag er een hele stapel was in de gang. Roemer zijn luier was 'overstroomd', dus was ie helemaal nat. En ik had in mijn bed geplast. Papa gaat mij nu elke nacht uit mijn bed halen, zegt ie.

03-02-08: We zijn met de familie van mama naar een vakantieboerderij in IJhorst geweest. Dat was echt mooi.

17-12-07: Nou, nou, gisteren shoarma-kip met patatjes (bij Flora en Petra & Hendrik), eergisteren chinees (mama was kampioen geworden met volleybal, dus we bleven een beetje lang in de sporthal) en donderdag pizza (mama zat nog in de trein uit Maastricht, en papa kwam laat van werk en moest meteen weer gaan volleyballen).

Maar het was wel lekker hoor! Maar het lekkerst waren vrijdag de gekookte mosselen. Roemer riep bij elke mossel 'Kijk, kijk!'. We vergaten zelfs onze patatjes op te eten...  

15-12-07: Eigenlijk mag ik het nog niet vertellen, maar we hebben vanmorgen op de kerstkaarten getekend. Ik heb een kerstboom getekend en een muts en een theepot en een egel. Papa en mama vonden het prachtig, ze zeiden dat ik nog nooit zo mooi getekend had. Maar ik kan niet zo goed tegen complimentjes, dus werd ik steeds stiller en misschien wil ik nu wel helemaal niet meer tekenen. Toen ik nog klein was moest ik wel eens huilen als ze zo enthousiast deden. Misschien wel omdat ze anders nooit zo doen... 

03-12-07: Roemer is 2! Gisteren was het feest, dus kwamen er allemaal mensen (zoals Mike, Jesper en Paco, maar gelukkig ook Tess, Celina en Bente) en ze hadden echt hele leuke cadeautjes voor Roemer. Met sommige cadeautjes heb ik nog meer gespeeld dan Roemer. En van kaarsen uitblazen heeft ie ook nog geen kaas gegeten. Over eten gesproken: we hebben weer heel veel (nootjes) gesnoept gisteren, dus misschien dat Roemer daarom vanmorgen niks wilde eten...

 

01-12-07: Schrijf ik eindelijk weer een stukje - en dan nog wel over Roemer - en dan valt die stomme internetverbinding weer uit. Nog maar een keertje dan:

Oma Vera heeft 'vanmorgen' (afgelopen woensdag) opgepast en toen ze na het middagdutje zag dat de luier van Roemer droog was, heeft ze Roemer op het potje gezet. En toen heeft hij een plasje gedaan. Goed, h? En je weet toch dat ie altijd 'kommuh' zegt, als hij het over komkommer heeft? Vandaag zei hij 'a-kommuh'. Oma vond het heel goed.

26-11-07: Wat een dag. Mama was werken en daarna volleyballen en papa wilde zeker laten weten hoe leuk die was. Moet je nou eens zien waar we allemaal geweest zijn. En dan tel ik de wasstraat (toen lagen Roemer en ik te slapen in de auto) en de ruitenvervanger, waar ik in de poep heb gestaan, nog niet eens mee.

 

16-09-07: We zijn weer terug van vakantie en papa en mama zijn meteen een beetje van slag. Alsof ze een kater hebben, of zo. Gisteravond kwamen we terug, na een hele lange reis in de auto en papa en mama hebben ons meteen in bed gegaan en gingen toen naar het straatfeest. Ik kon de muziek nog wel een beetje horen, maar ik was veel te moe om nog te luisteren.

De vakantie was heel leuk. We gingen dit keer dus niet met het vliegtuig, maar met de auto. Ook de fietsen gingen in de auto. We zijn wel naar vier campings geweest, en de leukste was eigenlijk niet eens een camping. Dat was bij een geitenboerderij. Roemer en ik waren niet weg te slaan bij die geitjes. Maar we vonden die honden wel heel eng. Vooral toen ze met zijn tween tegen n geit aan het vechten waren - zo leek het, en ze ons bijna ondersteboven liepen...

We hebben kastelen bezocht, door een rivier gelopen, in bootjes gevaren - Roemer vond het eng, jh - een paar keer langs de electriciteitscentrale gefietst (dat is het langste woord dat ik nu ken) en heel veel gespeeld op allemaal klimtoestellen en de speeltuinen op de campings. Kom je een keertje de foto's kijken? 

28-08-07: We hebben een lang weekend gekampeerd in Nederhemert (Zuid). Vanaf daar hebben we steeds over dijken gefietst en met de pont de Maas overgestoken. Meestal zat ik achterop en Roemer in de fietskar, maar we hebben ook wel gewisseld. We zijn naar Gewande geweest, bij het huis waar Jonas is geboren. Ook heeft papa daar met ome Jan gesproken over vroeger. Ome Jan herkende papa niet meer, maar wist verder nog wel alles.

20-08-07: Roemer en ik zijn dit weekend bij opa en oma in Hengelo geweest. Mama had ons weggebracht en ook Milou en Esmee waren er. Dat was natuurlijk meteen dikke pret. Ook voor Roemer, want Milou vond hem ook heel lief. Toen mama wegging was Roemer even bang dat ie mee moest maar gelukkig mocht ie blijven.

We hebben vrijdag gegeten bij de IKEA en we hebben allemaal de hele kindermaaltijd opgegeten en nog een ijsje toe ook. Opa en oma deden ons toen al vroeg op bed, maar we waren ook wel heel moe van alle opwinding. Roemer lag boven op zolder en Milou en Esmee lagen in de kamer waar papa en mama ook wel eens mogen slapen. Ik lag gewoon op mijn eigen kamer, met kwak-kwak.

De volgende dag zijn we naar 't Hulsbeek gegaan. We hebben in de speeltuin en op het strand gespeeld. We zijn ook nog met z'n vieren in bad geweest. Roemer moest natuurlijk wel even slapen tussendoor. Voor het eten gingen Milou en Esmee weer naar huis. Wij hoefden gelukkig nog niet naar huis. Wij hebben nog lekker soep en brood gegeten en gespeeld.

De volgende dag ben ik met opa naar de koeien geweest - dat was ie bijna vergeten - en ik heb ook een hert gezien. Na het middagslaapje van Roemer zijn we naar huis gegaan. Roemer babbelde onderweg steeds met opa en oma, maar ik kon mijn ogen niet meer open houden.

Thuis waren we toch blij om mama en papa weer te zien. Die zagen er uitgeslapen uit! Opa en oma bleven maar vertellen over Roemer, hoe lief die was en vrolijk, slim en grappig en zo. Maar mij vonden ze ook heel lief, toch? 

13-08-07: Ik geloof dat papa het al aan iedereen heeft verteld, maar ik schrijf het toch ook maar even op mijn site: Ik kan fietsen. Nee niet op een driewieler of met zijwieltjes of op een loopfiets, maar op een echte fiets. We waren zaterdag in een hele leuke speeltuin en daar stonden allemaal driewielers en later zag ik dus ook dit fietsje. Ik deed even alsof het een loopfiets was, maar toen papa me een zetje gaf, ging ik gewoon fietsen.

Gisteren zijn Roemer en ik de hele dag bij Bente, Isis en Marko en de baby, Josephine geweest. En Daan was er ook en daar heb ik heel veel mee gespeeld. We hebben ook gezwommen in het meer.

Papa was gaan volleyballen op het strand, maar ik snapte niet zo goed of ie nou gewonnen had. En mama heeft de administratie gedaan. Ze waren allebei zo moe dat ze vlak na ons naar bed gingen. Maar 's nachts voelde ik me niet zo lekker en moest ik huilen. Na een pilletje en een hoop trammelant mocht ik bij papa en mama in bed liggen. Vooral mama kon daardoor niet zo goed slapen.

05-08-07: Afgelopen weekend was het heel mooi weer en heb ik weer een hoop beleefd. Maar ik zal eerst even vertellen dat papa en mama weer heel trots zijn op mij. Ik heb vrijdagnacht zelf geplast, zonder papa en mama te roepen! Maar ze waren toch wakker, want toen ik weer in mijn bed lag en mijn ogen dicht deed hoorde ik de deur. Maar ik deed net of ik weer sliep.

Zaterdagochtend zijn we meteen na het ontbijt naar het strand gegaan. Het woei heel hard, maar we zijn toch in de zee geweest met onze voeten. Ruben kwam ook met zijn hele familie. We hebben weer gevliegerd en schelpen gezocht en met een ring gegooid en daarna hebben we nog vierkante visjes gegeten (kibbelingen) van bijna een euro per stuk. En ze woeien nog bijna van ons bord ook.

Net voor ik thuis was, was ik weer in slaap gevallen. Ja, dan moet je me natuurlijk niet wakker maken! Maar ik moest heel snel wassen en aankleden, want Jonas en Mascha en Tess kwamen mij ophalen om naar het circus te gaan.

En oma Vera kwam Roemer ophalen. Ze heeft hem eerst meegenomen naar het huisje van Bente. Daarna heeft Roemer bij oma Vera gegeten en geslapen. Vanmorgen kwamen papa en mama hem halen met de auto. Ze zaten in de binnentuin aan de picknicktafel te puzzelen en Roemer was heel lief geweest, zei oma. Misschien mag ik daar ook wel een keertje slapen.

In het circus heb ik clownen gezien, en paarden en pingpingen, en tijgers en nog veel meer. Het was zo mooi en spannend dat wij vergaten om alle popcorn en snoep op te eten.

Daarna heb ik bij Tess gegeten en geslapen. Ik heb nog wel een beetje geklierd, maar Tess vertelde dat dan meteen aan haar papa. Dus na een half uurtje mocht het niet meer en zijn we gaan slapen.

De volgende dag namen ze me weer mee naar het strand. Later kwam Roemer ook, met papa en mama. We hebben daar in het zand gespeeld en in het water en ik heb zelfs nog gezwommen met papa! 

01-08-07: We hebben weer gekampeerd in Drenthe. En dat deden we samen met Bente. Dat rijmt en dat wist Bente heel goed!

Toen wij zaterdag aankwamen op het Uteringskamp was er nog niemand op ons veld, dus konden we de mooiste plek innemen. We hebben in de zandbak gespeeld en met het speelgoed en we hebben in ons eigen kleine tentje getekend.

We hadden twee grote tenten mee, maar we sliepen maar in eentje. Bente en ik aan de ene kant, papa en mama en Roemer aan de overkant. Bente wilde wel graag slapen, dus ik heb haar maar niet te lang wakker gehouden.

In die andere tent lag het eten en het speelgoed en die gebruikten we zondagochtend om in te ontbijten. Het regende namelijk en na het ontbijt zijn we meteen naar een overdekte speeltuin gegaan.

Er waren klimtoestellen, ballenbakken, hele grote lego, springkussens, glijbanen en nog veel meer. Bente en Roemer en ik hebben twee uur achter elkaar niet meer naar papa en mama omgekeken.

Toen we 's middags terugkwamen was er nog steeds niemand en konden we rustig gaan slapen. Alleen mama bleef wakker. Toen we weer wakker werden waren Martijn en Adriaan en Marie er ook. Dat was wel even schrikken. Zeker als je het ochtendhumeur van Roemer en mij kent!

Later kwamen ook Elsiet en Jonas en Tess. Ik ging meteen weer lekker gek doen met Tess en daarom vergat ik Bente helemaal. Gelukkig kon Bente heel goed zelf spelen en heeft ze papa en Jonas ook veel verhalen verteld. En Roemer is het wel gewend.

's Avonds hebben we bij het kampvuur gezeten dat papa en Jonas tussen de buien door hadden gemaakt. Daar hebben we ook liedjes gezongen. Jonas en Tess konden mooi in onze ontbijttent slapen.

De volgende dag waren ook Barbara & Walter en Justus & Merel er. 's Morgens hebben we een beetje rond het veldje gehangen, maar 's middags zijn we naar een hunebed gegaan. Daar kwamen ook Marko en Isis, de papa en mama van Bente. En ook Josephine, de baby die mijn speen heeft.

Op de terugweg vielen Roemer en ik als een blok in slaap en papa heeft ons nog wel een uur in de auto laten slapen... 

's Avonds zijn we weer weggegaan om pannenkoeken te eten. Dat was erg lekker en gezellig en daarna gingen Jonas en Tess naar huis en ook Bente ging met haar ouders en de baby weer naar Amsterdam. Maar wij gingen nog een nachtje in de tent slapen.

Ik mocht eerst nog even bij het kampvuur een boekje lezen en nadat ik ook opa Koen een kusje heb gegeven ben ik heel stil naast Roemer gaan liggen. Ik wilde eigenlijk nog even zelf mijn Sesamstraatboek verder lezen, maar het was al te donker.

De volgende ochtend was het heel mooi weer. Na het ontbijt zijn Roemer en ik met papa gaan wandelen door de bossen en naar het meer. We hebben heel veel paddestoelen gezien en er was een monster in de kuil met het water, zei papa. Roemer was weer niet weg te slaan bij het meer en de plassen en wilde er steeds maar dennenappels in gooien.

Toen we terugkwamen waren allebei de tenten helemaal leeg. Nadat we iedereen gekust hadden gingen we weer in de auto zitten en meer weet ik eigenlijk niet.

Toen we weer wakker werden stonden we voor de deur bij opa Jojan en oma Ineke! We hoefden maar even te wachten en toen kwam oma Ineke aan fietsen.

Vlak voor het eten kwam opa Jojan ook en na het eten, toen wij in bad zaten bracht mama papa naar de trein, want papa moest de volgende dag werken.

19-07-07: Als Roemer 'foebah' zegt betekent dat niet automatisch dat hij wil voetballen. Hij zegt het eigenlijk altijd als hij wil spelen, of als ie een speeltuin ziet. Kortom, altijd als hij niet aan het eten is. 

07-07-07: Weer zijn papa en mama niet getrouwd. Maar wel hebben we hele leuke dingen gedaan. Kijk maar:

Daarna zijn we bij het nieuwe huis van Martijn gaan kijken. Ze hadden nog helemaal geen speelgoed! En dat terwijl ze zoveel kamers hebben om in te spelen.

19-06-07: Eindelijk is het zo ver. Ik ben jarig. Ik stond vanmorgen op en liep heel stil naar de woonkamer. Daar hingen allemaal slingers en er lagen ballonnen en mijn stoel was versierd. Ik bleef er stil van. En toen gingen papa en mama zingen en kreeg ik natuurlijk een cadeau en toen nog een en toen een orgel waar allemaal muziekjes uit komen. Ik was zo opgewonden dat ik geen hap van mijn pap wilde eten.

05-06-07: Mooie datum h? Sophie is vandaag 3 geworden en voordat ik naar bed ging mocht ik nog even bellen. Zij lag er al in, maar toch heb ik bijna een kwartier met haar gesproken. Wat een kletskous is dat. "Ja toch, Pleun?" zei ze steeds. Ze heeft een prinsessenjurk gekregen en een puzzel en een barbie en we hebben met z'n tween afgesproken dat ze morgen bij mij thuis komt spelen. Ik heb ook opgeschept over dat ik geen speen meer heb, maar dat hoorde ze niet. Morgen is Esmee jarig en ga ik Esmee bellen. 

02-06-07: Vanmorgen heb ik mijn speen ingepakt. Want Isis heeft een kindje gekregen, Josephine - echt een hele kleine baby. En ik ben nou bijna drie, dus mag Josephine mijn speentje hebben. Samen met Jonas en Tess en Roemer zijn we naar Isis gefietst. Marko en Bente waren in hun buitenhuisje, maar wel kwam opeens de mama van Isis, Inge uit de kast! En die had allemaal foto's zonder kleuren van papa en Jonas toen ze klein waren. Heel mooi, maar nou is papa ze toch weer vergeten.

Dus ik heb vanmiddag zonder speen geslapen. Ik moest wel even huilen, maar eigenlijk ging het best.

Daarna kwam Tess bij ons. Eerst hebben we buiten gespeeld met de fietsjes, toen hebben we gegeten -ijs! - en toen gingen we slapen. Eerst mochten we samen op de matrasjes op de grond liggen, maar toen we om half elf nog aan het keten waren, moest ik in het campingbedje. En toen sliepen we zo! 

29-05-07: Ik heb net als papa muziek gemaakt. Ik heb zo'n boekje met liedjes gepakt en die heb ik op mijn orgel gespeeld. Niet een echt orgel hoor, maar het toetsenbord van een oude computer. Mama ging af en toe kijken naar mij, maar dat wilde ik niet. Dus heeft mama geen foto's gemaakt en geen filmpje. Jammer voor jou!

Eerst gingen we naar de sportschool. Ik heb daar allemaal Jip & Jannekebekers afgewassen. Leuk joh. Jammer dat thuis de machine alles schoon maakt.

Daarna hebben we wat boodschappen gedaan en die naar tante Ronnie gebracht. Die had ik al lang niet gezien en ik was helemaal vergeten hoe haar huis er uit ziet. Meestal kan ze ons thuis niet ontvangen, dus als we haar zien is dat in het ziekenhuis.

Omdat we een gingen klieren moesten we al snel weer weg. Toen zijn we naar tante Ilse gegaan. Roemer was in de auto in slaap gevallen, dus die heeft mama wel een uur laten liggen, daar.

20-05-07: Vanmiddag zouden Jonas en Tess en Oma Vera en Kim en Marja langs komen, hadden papa en mama gezegd. Maar we moesten wel lang wachten tot eindelijk Oma Vera kwam. Helemaal alleen... Oma zei dat het nog wel even zou duren en dat ze dat niet had doorgegeven omdat ze ons niet wilde wakker maken. Lief he.

Gelukkig kwamen ze toch allemaal en was het heel gezellig. Tess en Roemer en ik hebben ons verkleed en we hebben gedanst en gelachen - en natuurlijk ook wel een beetje gehuild.

En Roemer heeft laten zien dat hij 'papa' heel goed kan zeggen en dat ie hem ook veel kusjes kan geven. 

06-05-07: Nou hebben we weer vakantie gehad! We hebben gekampeerd en gefietst met papa en Laetitia en heel veel gezinnetjes. Mama moest werken, dus die bleef thuis. Toen we onze tent hadden opgezet en de spulletjes in de tent hadden gelegd gingen we meteen al een stukje fietsen. Wim en Joel waren plotseling ook op de camping aangekomen en Joel fietste meteen mee. Op zijn eigen fiets!

Toen we 's avonds gingen eten was het al heel laat en werd het best koud, maar het eten was lekker en in de trappelzak was het lekker warm. De dag daarna aten we gelukkig op tijd en toen papa Roemer in bed legde heb ik nog een grote pannekoek met snoep gegeten!

Misschien dat ik daarom ook snel weer wakker werd en Roemer wakker heb gehuild en toen kwam papa en toen Laetitia en toen heb ik een pleister op mijn grote teen gehad en toen ging ik eindelijk weer slapen. Roemer huilde nog even door, dus is papa bij ons in de tent gebleven. Toen papa weer wakker werd, was iedereen al naar bed. Ook niet gezellig voor papa!

We hebben de hele zaterdag en zondag gefietst, maar we hebben onderweg ook heel veel gezien. We zijn op een molen geweest en bij de dikste boom van Nederland. We hebben ook veel dieren gezien en mooie huizen en kastelen.

Op zaterdagmiddag eindigden we bij De Witte Wieven. Femke had op koninginnedag al gezegd dat we daarheen zouden gaan. Ik ben daar ook met de andere kindjes op speurtocht meegeweest, al heb ik wel steeds de hand van Lenneke vastgehouden. Dat was de juf die spelletjes met ons deed.

Meestal zat ik achterop bij papa en Roemer in de fietskar, maar als ik moe was mocht Roemer in het zitje en ging ik slapen in de fietskar. En soms zaten we gewoon gezellig samen.

Joel kan natuurlijk nog niet zulke lange tochten maken op zijn eigen fiets, dus had Wim een fiets met een aanhangfiets gehuurd. Maar zondag was hij zo moe op het laatst dat hij over het stuur in slaap viel... 

Roemer en ik waren ook heel moe op het laatst. Zo moe dat we in de auto niet konden slapen! We waren heel blij toen we eindelijk thuis bij mama waren.

02-05-07: We zijn weer terug van vakantie. We zijn in Spanje geweest, met het vliegtuig. Roemer kan nu ook vliegtuig zeggen, al lijkt het meer op "die-dui". Maar dan kijkt hij naar boven, dus is het duidelijk wat hij bedoelt. We hebben heel veel gezien en gedaan, dat kan je misschien wel zien aan de foto's. Maar waar de foto's van de eerste dagen zijn gebleven snap ik alleen niet.

Volgens mij waren er foto's van die groepen met kindjes die allemaal aan een touwtje langs kwamen toen wij op een terras in Cordoba (Plaza de Trinidad) ontbeten. En van Roemer en mij in de tuin van de grote Moorse kathedraal - dat is een grote kerk - en van de kathedraal zelf.

En foto's van dat kasteel dat wij steeds uit de auto zagen, maar dat dicht was toen wij daar naar toe gingen. Alle kastelen bovenin die stadjes waren trouwens dicht... Dat grote kasteel in Granada was wel open, maar de kaartjes waren op. Bovendien was mama's tas met papa's portemonnee plotseling weg en hebben we heel lang op het politiebureau gezeten...

Verder hebben we die eerste dagen wel heel lekker gegeten en geslapen in ons hotel, bij Brian & Sandra. Zij waren steeds heel aardig voor ons, maar het was wel jammer dat ze geen speeltuintje hadden.

We hebben toen nog veel meer gezien, zoals Zuheros - waar we een hagelbui op het dak van de auto kregen, Priego de Cordoba en ... 

Na 4 nachtjes gingen we weer naar een ander huis, met allemaal sinaasappelbomen en drie honden waar Roemer steeds mee ging spelen. Daar kwamen  Martin & Estrella en Alejandro & Raquel bij ons. Papa kent Martin nog van de middelbare school. Alex, Raquel en ik sliepen samen in een groot bed. Nou ja, ik kon eigenlijk niet zo goed slapen van de opwinding, dus eerst moest ik dan in het bed van papa en mama, maar als ik wakker werd lag ik toch bij Alex en Raquel.

Ik heb veel met Alejandro gespeeld - of eigenlijk achter hem aangelopen. Hij ging steeds allemaal dingen doen, zoals voetballen en sinaasappels plukken, maar even stil zitten voor de foto, daar had hij geen tijd voor.

De laatste dag in het huisje zijn we lekker bij het zwembad gebleven. Raquel en ik hebben ons goed ingesmeerd. Papa en mama hebben goed opgelet, maar ze moesten Roemer (2x) en mij toch uit het zwembad vissen. Ik ging zelfs heel diep.

Daarna gingen we allemaal naar het huis van Martin in Bormujos, vlak bij Sevilla. Wat een mooie stad is dat! Daar hebben we ook de Feria bezocht, samen met heel veel mensen en paarden. Martin had geregeld dat we in de tent van zijn werk mochten en daar hebben we gedanst en gegeten en gedronken en daarna zijn we nog naar de kermis gegaan.

De laatste dat zijn we nog in een hotel zonder ledikant geweest, omdat we dachten dat we 's morgens vroeg met het vliegtuig moesten.

12-04-07: Je gelooft me misschien niet, maar we hebben weer zo veel leuke dingen gedaan dat ik geen tijd meer over hou om ze op te schrijven. En dan gaan we ook nog eens op vakantie!

Het was ook steeds heel mooi weer. We zijn het afgelopen weekend wel 3 keer naar de speeltuin geweest met papa. Mama lag steeds te slapen of ze was werken. Het was pasen en dus hebben we eieren gegeten, gekocht, geverfd, gezocht en gekregen.

Zondag gingen we ontbijten bij oma Vera. We kregen weer cadeautjes (Roemer kregen een hele mooie vrachtwagen waar ik ook mee mag spelen) en hebben eitje-tik gedaan. Tess en ik hebben ook piano gespeeld. We gingen zoeken naar eieren en ik zag plotseling een hele grote. Alsof ie gegroeid was. Ze lagen overal in de tuin bij oma Vera, zelfs in het water.

En maandag zijn we met z'n vieren naar Muiden geweest. Toevallig was het vlaggetjesdag, dus het was er heel gezellig. We zijn op een mooie zeilboot geweest, maar ook op de boot van Sinterklaas! 

We zijn ook in het Muiderslot geweest. Dat is een kasteel met heel veel trappen, waar je je kan verkleden als ridder of prinses. Ik durfde dat niet en Roemer was natuurlijk veels te klein. Ik wilde wel zo'n zwaard hebben, maar dat mocht niet van papa.

In de auto vielen Roemer en ik natuurlijk meteen in slaap, maar toen we weer stilstonden werd ik meteen wakker en mocht ik op de nek bij papa. Roemer sliep gewoon nog een uur door. We gingen langs bij het nieuwe huisje van Isis en Marko. Dat is echt leuk! Er liepen gewoon eenden voor onze voeten en ze hadden een zandbak. 

26-03-07: Ik heb me vanmorgen een beetje verslapen. Net als Roemer. We zijn ook niet gewend aan die zomertijd. Gelukkig hadden papa en mama alles al klaar staan, dus konden we meteen aankleden, eten en op de bakfiets naar school.

Ik vind Roemer zoooo lief!

Gisteren ben ik met oom Jonas en Tess naar de dierentuin geweest. We hebben vanaf de schouders van Jonas gezien hoe de krokodillen muizen gingen eten. Wat een grote bekken met scherpe tanden hebben die. En we hebben een ijsje gehad.

Zaterdag zijn we met de trein naar de Arena-boulevard geweest. Ik had mijn loopfiets mee en ik kan nu echt wel vijf of tien tellen 'fietsen' zonder mijn voeten te gebruiken. Je moet gewoon een beetje blijven sturen! En iedereen vond mijn fiets zo mooi, ik werd er verlegen van. Bij de Lundia, bij de Trendhopper, in de metro, op het station, ik werd er een beetje verlegen van. Ik moest zelfs op de foto van een grote zwarte Amerikaan...

Op de terugweg gingen we met de metro. Roemer viel toen in slaap, in de rugdrager.

17-03-07: Ik heb niet zo veel geschreven, sinds ik twee ben. De laatste maand ben ik ook wel heel druk geweest met het leren van zo'n 50 liedjes die ik op een cd heb. En ook moet ik drie keer per uur plassen. Dat zeggen papa en mama tenminste, want zelf kan ik nog niet zo goed klokkijken. Soms wel hoor, maar dan gok ik gewoon.

Ik ben nu logeren bij opa Jojan en oma Ineke. Gisteren kwamen ze mij ophalen, maar het duurde zo lang voor we eindelijk weg gingen. Eerst moest ik nog slapen en wandelen (ik ging met de loopfiets, waar ik nu heel hard op kan) en borrelen en eten en koffiedrinken en appeltaart eten en toen was plotseling opa Jojan weg. Zonder mij! Ik moest natuurlijk heel hard huilen, maar gelukkig was hij alleen maar naar de wc en gingen we daarna in de auto naar Hengelo. Ik heb bijna de hele weg weer liedjes gezongen van mijn cd.

Roemer is vanmorgen met papa en mama naar de verjaardag van Roemer (van Marnix en Suus, weet je wel?) geweest. Ze hebben hem een gitaar gegeven. Die vond ie echt mooi. Ik ben wel een beetje jaloers. Papa speelt ook wel eens gitaar en dat vind ik heel leuk. Voor 'kedeng, kedeng, oehoe', want die kan ik dan meezingen. 

Barbara en Bram komen een dagje op bezoek

 

04-03-2007: Opa Koen vierde vandaag zijn verjaardag. Hij had ons allemaal uitgenodigd bij de geitenboerderij. Ook Bente en Tess waren er samen met hun papa's en mama's. We mochten de geiten een fles melk geven. Leuk joh! En Roemer ging gewoon tussen de geitjes zitten. Dat vond hij helemaal niet eng! Ook gingen we nog appeltaart eten en opa Koen kreeg natuurlijk cadeautjes omdat hij jarig was.

 samen met opa Koensamen met Tess de geitjes voerenWaar is ie nou?

 

12-02-07: Nou ik ben weer helemaal uitgerust. We hebben drie nachten met z'n allen op 1 kamer geslapen in een hotel op de Veluwe. Eerst gingen we patat met sate eten in een kroeg in Muiden. Onderweg moest ik natuurlijk ook nog plassen (op een hele mooie wc bij Van der Valk).

Het ontbijt was heel uitgebreid en ik heb dan ook steeds andere dingen gegeten. Verder zijn we steeds op pad geweest. De eerste dag was het wel koud, maar toch hebben we een hele lange fietstocht gemaakt. Toen we bijna terug waren begon het te regenen en dat is het hele weekend niet meer opgehouden.

dansen in de kroegPaleis het Loo

We zijn ook nog naar Doesburg geweest en een heel leuk cafe in Deventer; De Boemel. En ook naar een paleis waar vroeger allemaal prinsessen woonden. Je mocht daar helemaal niks aanraken, maar het was wel mooi. 

09-02-07: Mama heeft zich de hele ochtend uitgesloofd om onze spullen in te pakken (ook die van papa), want papa is gewoon gaan werken. En nou denkt papa ook nog dat mama gaat besluiten waar we gaan eten. Had ie dat ook nog niet geregeld! Wat denkt ie wel? Dat dacht mama dus ook, dus belde ze hem om dat te vragen.

01-01-07: Het middagdutje duurde vandaag tot het donker(!) en ook papa en mama deden mee! Dat kwam omdat we gisteren een heel spannend feest hadden. Net als vorig jaar, maar daar weet ik eigenlijk niks meer van. 

Toen Ruben en Casper er eindelijk waren (met hun mama en papa) hebben we eerst op het balkon warme chocolademelk gedronken en sterretjes afgestoken bij het vuur. En ik heb natuurlijk al mijn fietsen laten zien aan Ruben.

Daarna kwam Bente met haar ouders en oom Art, die er vorig jaar ook was. Zij mochten van papa ook nog even een sterretje vasthouden.

Bas had hele lekkere mexicaanse pannekoeken gemaakt, of zoiets, alleen morste ik meteen mijn water op mijn bord. Toch heb ik bijna alles opgegeten. Roemer at natuurlijk weer 2 borden leeg, de uitslover.

Na het eten wilde ik spelen met Bente, maar die was zo moe dat ze meteen naar bed ging, op een matrasje bij mij op de kamer. Roemer is stiekem nog even gaan kijken of ze wel goed lag. Bente heeft trouwens ook dezelfde pyama als mij en als Milou en Esmee. Echt HEMA.

Gelukkig wilde Ruben wel met mij spelen, maar allebei moesten we al snel weer naar bed. Alle kindjes sliepen al!

Op de een of andere manier sliep ik niet zo rustig, en toen ik weer uit mijn bed kwam, zag ik dat ook Bente en Ruben en Casper wakker waren. En dat het feest nog niet was afgelopen. En voordat ik besefte wat er gebeurde hoorde ik heel erg harde knallen en zag ik allemaal lichtflitsen in de straat. Echt eng! Maar papa en Art en Marko liepen er meteen naar toe.

Mama nam mij ook even mee naar buiten, maar ik deed het zowat in mijn pyamabroek, dus hebben we het meeste vuurwerk van achter het raam (niet te dicht bij het raam) gezien, op schoot bij Isis. Steeds weer 'boemberdeboemberdeboem!' Met allemaal kleuren. De hele straat was rood en mama's auto ving alle vonken en rook en papiertjes.

Toen iedereen weer binnen was, zijn we allemaal gaan dansen. Ik heb met Bente gedanst en met Art en met Bas en tussendoor natuurlijk ook wat puzzels gedaan. En Roemer maar slapen!

Nou je snapt dus wel dat we vandaag een beetje rustig aan doen. Zo was het ontbijt een appelflap. Ik vind het wel goed, zo.

25-08-06: Ik heb gisteravond zonder Kwak-Kwak en zonder speentjes geslapen in het grote bed van Bas en Wanda. Zonder te huilen. Papa was ze helemaal vergeten mee te nemen naar Ruben en Casper. Daar hebben we gegeten en na het eten heeft Bas ons voorgelezen.

Dit zijn we met zn allen

Wil je weten wat ik hiervoor allemaal heb beleefd, klik dan hier.

bird cages
bird cages

Laatste wijziging op: 08-04-2010 11:29