Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

 

7. Roemer gaat lopen en ik laat 't niet meer lopen

27-12-06: Papa is eindelijk weer een keertje naar zijn werk en onze kerstboom hangt er een beetje zielig bij. Gelukkig viel dat Milou en Esmee niet op, want daar heb ik gisteren zo leuk mee gespeeld! Ik heb ze eerst meegenomen naar het Amstelpark, waar we in het doolhof zijn geweest en op de touwbruggen hebben geklommen. Het was koud, joh! Toen we thuis waren hebben we buiten bij het vuur warme chocolademelk gehad. En ik heb sterretjes vastgehouden!

Daarna hebben we hartige taart gegeten en ijs toe en ging Roemer slapen. Maar toen begon de pret pas echt. Milou heeft allemaal boekjes voorgelezen en we hebben ons verkleed als Sinterklaas, cowboy, zwarte piet, en we hebben op mijn bed gespeeld en zoekertje gedaan. En we sprongen en we zongen en we waren zoooo blij....

Ik was alleen wel heel moe en kon niet wachten tot ik mocht tandenpoetsen. En vannacht was ik zielig (omdat ik moest huilen!) en dus mocht ik bij papa en mama in bed. Toen ze me weer terug wilden leggen heb ik zo'n stampij gemaakt dat ik na 8 pogingen toch weer in het grote bed mocht. Maar Roemer was al wakker, toen. Sorry Roemer.

O ja, we zijn gisteren ook weer naar een museum geweest. Dit keer naar het Joods Historisch Museum. Eerst hebben we wat schilderijen gekeken met allemaal verklede oude mannen er op. Daarna zijn we naar het huis van Max de Matse geweest, waar ik op heel veel knopjes mocht drukken. Toch koos ik vaak weer voor hetzelfde knopje. Jammer dat we alweer zo snel weg moesten. 

25-12-06: Vanmorgen zijn Roemer en ik met papa naar oma Helen geweest. Ik wist al precies waar het speelgoed was, terwijl Roemer weer in andere dingen ge´nteresseerd was, zoals planten, vaasjes en de post van oma. Papa heeft hem maar even in de buggy gezet.

We hebben weer koek gegeten en samen met oma, die nog niet ontbeten had, hebben we het krentebrood opgegeten. Oma heeft mij weer een cadeautje gegeven: een tekenblok, met Jip & Janneke op de voorkant.

Later kwam Marja langs, die vaak boodschappen doet voor oma en die ons ook wel eens kleren heeft gegeven. Zij ging meteen met ons spelen, terwijl oma alle cake en taart tevoorschijn haalde die ze maar kon vinden (en die ze eigenlijk al had weggegeven aan ons!). Toen oma het allemaal op tafel had staan gingen wij naar buiten. We hebben nog even gewandeld achter het huis van oma, over een hele enge brug. Ik durfde er bijna niet op te lopen, omdat de planken zo bewogen. Papa dacht nog dat ie een vis zag zwemmen, maar volgens mij zag ie spoken. 

18-12-06: Zo, wat was ik ziek vannacht. Ik heb 2 trappelzakken en 2 pyama's ondergespuugd, plus het grote bed van papa en mama. Misschien had ik toch wat minder moeten snoepen, gisteren.

17-12-06: Roemer loopt nu echt! De halve kamer redt ie gemakkelijk, maar hij valt nog best vaak, zeker als ik aan hem ga trekken.

Vanmiddag kwamen er weer zo veel mensen bij ons langs. Vooral met Ruben heb ik veel gespeeld, maar ook met Bo & Bente, en Roemer & Silke - die al een maand loopt - heb ik gespeeld.

En ik heb heel veel chips en nootjes gegeten en daarna nog broodjes met kruidenkaas en pizza. Lekker hoor.

10-12-06: Roemer heeft weer cadeautjes gekregen. Hele mooie zelfs en hele grote! Een garage, met een benzinepomp en een autolift - en een tent waar ik met Bente in heb gespeeld. Eigenlijk speel ik veel meer met zijn cadeautjes dan Roemer. Hij weet ook nog niet zo goed hoe dat moet. De garage gebruikt ie als klimtoestel en de meeste andere dingen stopt ie in zijn mond.

Ik heb trouwens ook een cadeautje gekregen: de fiets waar Milou en Esmee op hebben gefietst. Mama heeft meteen zijwieltjes gekocht, maar die verzakken steeds en dan val ik er weer vanaf.

Nu heb ik dus een driewieler met laadbak op het balkon, een race-driewieler buiten, een fiets met zijwieltjes en een fiets zonder trappers, die ik nu ook af en toe mag mee nemen, als we de flessen in de glasbak gaan gooien.

08-12-06: Nou, Roemer is weer een stuk beter. Vanmorgen was ie weer zo druk in bed. Echt niet fijn, als je net wakker bent.

Vorige week was ie plotseling ziek geworden. 2 dagen voor zijn eerste verjaardag. De hoop van papa dat ie ging lopen verdween als sneeuw voor de zon. Hij doet nog steeds wel stapjes, maar meer een beetje ongemerkt, tussendoor. Soms ga ik even met hem dansen, maar ondanks dat ik zijn handje vast hou, valt ie toch om!

Maar zijn verjaardag (03-12-06)was toch leuk hoor, al wist ik niet zo goed meer wat ik nou moest zingen; Sinterklaas kapoentje of Happy birthday of Lang zal ie leven. Ik heb ze allemaal maar gezongen.

Eerst kwam Flora langs, met haar ouders. Flora was ook jarig dus die heb ik een cadeautje gegeven. En Roemer kreeg ook een cadeau. Een vliegtuig, dat aan de voorkant open kan. Ook Laetitia kwam langs (de vroedvrouw die Roemer uit mama's buik haalde) met een cadeau; een ouderwetse telefoon (met een draaischijf!). En later kwamen Tess en Jonas & Mascha ook nog en heb ik heel veel toastjes en soep gegeten en gespeeld tot ik te moe was om te staan. Roemer kreeg een pratende Erniepop. Lachen, man.

19-11-06: Ik heb Sinterklaas gezien!

18-10-06: Gisteren heb ik 2 keer op 't potje geplast! Elke keer dat ik dat nu doe krijg ik een sticker. Gisteravond heb ik wel drie keer geen sticker verdiend, maar vanaf nu ga ik gewoon veel meer drinken!

15-10-06: Ik heb uren naast Jim gezeten in de auto. Hij is echt stoer. Mama moest werken, dus zat Tamara op haar plekje. We gingen naar het afscheid van David, Monique, Anne, Jelle en Jitske, want zij gaan emigreren naar Nieuw Zeeland. Ik snap niet dat zij weg gaan, want ze hebben een geweldige tuin met zandbak, allemaal tenten, een boomhut, nog allemaal huisjes; ik denk dat er wel 100 mensen waren en het was nog lang niet vol! 

10-10-06: Nou ben ik weer vergeten op te schrijven wat we de afgelopen weken allemaal gedaan hebben. Een paar dingen weet ik nog wel. Zo zijn we afgelopen zondag op een grote boot (hele grote boot!) geweest. Dat was echt mooi, daar wil ik nog wel een keer heen. Er waren ook mensen verkleed en die gingen zingen en die vertelden wat er allemaal gebeurde op de boot.

De dag daarvoor hebben we gerend en gespeeld in de volleybalhal waar papa en mama mee deden aan een toernooi in een hele grote zandbak. Er waren allemaal mensen van de oude club van papa en mama, dus ik was blij dat ik ook wat aandacht kreeg van anderen, zoals Naseema, Gerard, Nine, Marijke en Tessora. Lief zijn jullie! Roemer heeft daar meer dan 2 uur geslapen in de kinderwagen. Ik ging pas slapen toen ik weer thuis was.

Oma kwam toen oppassen (papa en mama moesten verder met het volleybal) en dat is altijd heel erg lachen. Want zij doet steeds verstoppertje met mij en dan gaat ze me pakken en optillen en zo. Maar daardoor had ik niet door dat ik geen luier aan had en heb ik zomaar op de bank geplast.

En afgelopen vrijdag hebben we bij Kim & Sven en Marc & Judith gegeten. Mama en ik hadden bloemen gekocht voor Sven, maar hij keek er niet naar om. Ik mocht daarna bij Kim op de kamer slapen. Spannend hoor.

01-10-06: Roemer en ik zijn met papa naar oma Helen geweest. Ik geloof dat papa dat niet zo leuk vond; Roemer speelde steeds met de planten van oma en ik heb 2 plakjes cake en een koekje gegeten. Papa vond dat veel te veel, maar er lagen er nog veel meer op de schalen. En ik morste maar 1 kopje thee, of was dat Roemer?

24-09-06: Vorig jaar heb ik het ook al verteld, maar ook gisteren was er weer een straatfeest met heel veel kindjes en met toneel en muziek en veel te veel eten. Af en toe vond ik het heel leuk om met die kindjes te spelen, ik ging er ook gewoon naast zitten toen de buurvrouw (Olga) aan het zingen was. Wat kan zij dat mooi! Maar ik heb ook veel alleen gespeeld, met de auto's in de tuin van Annelies. Toen ik naar bed ging, lag Roemer bij mij in de kamer, in het campingbedje. Maar toen ik vanmorgen wakker werd was Roemer weer weg.

We moesten wel opschieten vanmorgen, want we gingen naar de dierentuin met de familie De Zeeuw: Oma Ineke, Opa Johan, Milou, Esmee, Carla, Erwin, Jesper, Ilse & Peter en nog heel veel anderen waarvan ik de namen niet meer weet. Uiteindelijk kwamen we toch te laat, ook door de file. We hebben daar allemaal dieren gezien die ik alleen nog maar in mijn boekjes had gezien: giraffen, olifanten, tijgers, leeuwen, vissen en ik ben heel dicht bij een grote oerang-oetang geweest. Als er geen glas tussen zat, had ik 'm zo kunnen aanraken.

Wat wel een beetje jammer was, was dat we halverwege plotseling de anderen kwijt waren, toen papa en mama Roemer aan het verschonen waren. Het ene moment stonden ze allemaal vlak naast ons, het volgende moment waren ze weg. Toen ben ik maar gaan slapen. Toen ik wakker werd waren Ilse & Peter er ook, maar de rest zagen we pas veel later weer.

Nadat we alle 'wilde' dieren gezien hadden, heb ik nog op autootjes gezeten, heb ik zand gegraven met een graafmachine - hoewel, papa deed eigenlijk alles - en ook heb ik gevaren in een bootje. Tof he! 

19-09-06: Jonas was jarig. Dus gingen we naar IJburg. Ik heb weer leuk gespeeld met Tess, en toastjes met brie gegeten. Maar Jonas kwam zelf pas heel laat van z'n werk. De buurman kwam ook nog langs. Dat was echt lachen. Maar ik was zo moe toen we naar huis gingen. Roemer had toen al geslapen in het bedje van Tess. 

16-09-06: We hebben gelachen vanmorgen. Ik zat onder de tafel en had alle stoelen strak naar me toe getrokken. Roemer ging tegen die stoelen staan en probeerde er overheen te kijken. Als we elkaar dan aankeken hielden we het gewoon niet meer.

Op het bed van papa en mama hebben we ook altijd zo'n lol. Ik ga dan heel hoog springen en probeer nu ook 'koppeltje duikelen'. Maar meestal ga ik stoeien met Roemer. Hij kruipt steeds heen en weer en moet steeds heel hard lachen. Zo kunnen we wel een uur blijven spelen.

14-09-06: Zijn we nou in Athene, Korfoe of Amsterdam? Ik ben een beetje in de war, want ik heb vandaag twee keer in het vliegtuig gezeten en mijn topografie was toch al niet geweldig. Hoe dan ook, we zijn weer thuis van vakantie en dat vind ik best fijn. En mijn broertje ook volgens mij, want die blijft maar lachen.

Maar ook de vakantie was leuk hoor. Steeds maar mooi weer, verschillende huisjes, met zijn allen in de tent slapen, zwemmen in de zee, zwemmen in het zwembad (helemaal los, zonder mijn voeten op de grond!), rennen met papa, mama en 's avonds met de kindjes op het dorpsplein en heel hard naar beneden fietsen (hobbeldebobbel). Naar boven ging niet zo hard, maar dan kon je wel beter om je heen kijken naar de auto's, de motoren (kleine motor = een brommer), de bergen, de schapen, de zee links, de zee rechts, de zee voor ons en dan kon je ook tegen de mensen die op stoelen naar ons zaten te kijken "Yassou" zeggen (= Hallo, Dag).

Hoewel we ongeveer een week op 3 verschillende campings hebben gestaan - vooral die van Paleokastritsa was leuk - was onze basis het dorpje Agios Ioannis. We hebben daar een week in een appartement gewoond (via Cycletours in een appartement van 'Babyboom Bicycling') en later nog 5 nachten op 3 verschillende locaties! Roemer miste er 2 van, want die lag 4 nachten in het ziekenhuis. Hij was namelijk heel ziek, maar gelukkig gaat het nu weer helemaal goed.

Het dorpsplein met het terras van Kosta's

Ik was wel blij dat we niet in de stad, bij het ziekenhuis gingen slapen, want het was vaak heel gezellig bij Kosta's. Als papa of mama dan aan het tafeltje zat mocht ik rennen. Rondjes om de boom, rondjes om het terras, soms met de poppenwagen, soms op een autootje, maar meestal gewoon heel hard en dan kwamen andere kindjes achter mij aan. Volgens mij vonden papa en mama mij wel lief.

25-08-06: Ik heb gisteravond zonder Kwak-Kwak en zonder speentjes geslapen in het grote bed van Bas en Wanda. Zonder te huilen. Papa was ze helemaal vergeten mee te nemen naar Ruben en Casper. Daar hebben we gegeten en na het eten heeft Bas ons voorgelezen.

Laatste wijziging op: 03-01-2007 14:56