Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

6. Ik heb een broertje

17-06-06: Ik was jarig vandaag, dachten papa en mama - eigenlijk ben ik overmorgen pas jarig, maar ik heb natuurlijk niks gezegd. Roemer en Silke waren er, met Susan, en mijn vriendje Ruben met Casper, Bas en Wanda, en mijn boezemvriendin Tess was er natuurlijk ook, met Jonas. Verder was oma Vera en zelfs oma Helen was gekomen voor een stukje taart. Het kaarsje durfde ik niet uit te blazen. Ik kreeg weer veel mooie cadeautjes, zoals een skippybal, een schort met Muis, een heleboel verf, muziekinstrumenten, en nog veel meer... En ik had al zo veel!

16-06-06: Nederland heeft van Ivoorkust gewonnen. Dit keer waren ze (nog) minder goed dan afgelopen zondag, toen Kim & Sven en Marc & Judith bij ons kwamen kijken. We hebben eerst even snel gegeten - lekkere soep had Bas gemaakt, met worstebroodjes. Ruben had die zelf gemaakt, goed he! In de rust gingen alle kindjes naar bed, behalve ik. Ik ben pas thuis gaan slapen, heeeel laat!

05-06-06: We zijn weer terug van ons fietsweekend. Weet je nog dat het vorig jaar zo hard regende? Nou, dit keer was het prachtig weer. Zaterdagochtend via de fietsenmaker (banden nog wat verder oppompen) naar de pont, en vervolgens langs het kanaal naar 't Twiske, waar we eindelijk uit de fietskar mochten. Geluncht (pannenkoek!) op het terras, al kan je niet echt makkelijk eten op zo'n scheve bank. We waren 't Twiske nog niet uit of ik viel al in slaap. Gezellig tegen mijn broertje aan, die ook al snel sliep.

Papa had de kaart, maar mama volgde gewoon de bordjes. Als ze op papa moest wachten... Tot Krommenie reden we steeds langs het water, via de Oeverlandroute (LF7). Daarna binnendoor naar Heemskerk. Via de supermarkt - tegenover bakker Goemans - zijn we doorgefietst naar camping de Berenweide, waar we de tent hebben opgezet. Ik had meteen een vriendje. Die sliep in de tent naast ons. Wij sliepen trouwens de hele nacht heerlijk!

De volgende dag kwamen Ruben, Casper, Bas en Wanda ook. Wat hebben die een grote tent. Met drie kamers en een voetbalveld in het midden! We zijn toen naar het strand gefietst, waar papa aan het volleyballen was. Ik wilde steeds mee doen, maar dat mocht niet.

's Avonds hebben we pizza gegeten. Die is misschien niet zo goed gevallen, want vanaf een uur of vijf kon ik niet meer zo goed slapen. Kwam ook omdat Roemer begon te huilen.

Op de terugweg hebben we nog heerlijk geluncht op de steiger bij ...

Op het laatste stuk moest Roemer best veel huilen. Ik heb hem getroost, speeltjes en kusjes gegeven, maar pas thuis ging ie weer slapen.  

23-05-06: Vandaag gingen we eerst naar de tandarts. Papa mocht eerst op de stoel liggen. Toen ging de tandarts met allerlei dingen in de mond van papa; een spiegeltje, een haakje en later zelfs een stofzuiger. Ook kreeg papa lekkere tandpasta op zijn tanden gedrukt. Ik vond het wel interessant, en ook spannend. Mama werd ook nog bekeken en zij kreeg ook een hele rare schort om. Papa, Roemer en ik moesten even aan de kant, want het bleek dat ze foto's gingen maken van mama's mond.

Daarna kreeg ik stickers van de tandarts. Volgend jaar gaat de tandarts ook in mijn mond kijken.

Wist je trouwens dat ik nu al echt speel? Zo zegt mama dat, tenminste. Ik race met de Bert en Ernie auto door de gang, maak hoge torens met de lego, puzzel graag en ben dol op knuffels. Ook zing ik heel veel liedjes (Berend Botje, Ik zag twee beren, Grote klokken..., Poesje mauw).  En ik weet nu dat ik door de telefoon kan praten (en zingen!).

21-05-06: Papa nam ons weer mee op de bakfiets vandaag. Mama moest werken dus die ging niet mee. Onderweg vroeg papa waar we heen gingen. Normaal zeg ik dan altijd 'Tess', maar de laatste tijd klopte dat nooit. Dus zei ik niks. Maar wat denk je? We gingen wel naar Tess, en Jonas en Mascha. Eindelijk! Ze waren pas net wakker dus ze hadden allemaal hun badjas aan. Het was niet zo mooi weer, dus heb ik me in de tuin weer lekker nat gemaakt. Die plassen zijn ook zo verleidelijk.

Roemer in zijn WK-outfit

Op de terugweg heeft het ook een beetje geregend en papa had de kap niet meegenomen. Dom he. Gelukkig waren het maar een paar druppels en hebben we gewoon doorgezongen. Roemer viel halverwege weer in slaap.

We hebben niet warm gegeten, maar allemaal lekkere dingen op brood gegeten. Tapenade, zalmsalade, kipsate en kruidenkaas. Heerlijk! Alleen die kaas met die schimmel vond ik niet zo lekker.

19-05-06: Vanavond hadden we een logeetje. Ons buurmeisje Flora kwam langs. Zij mocht bij Roemer op de kamer slapen, terwijl haar papa en mama lekker uit eten gingen. Wat een lief meisje! Ze heeft de hele avond geslapen. Alleen toen Roemer even wakker werd, werd zij ook wakker. Zij mag best vaker komen hoor!

Hier is Flora

08-05-06: Papa en mama waren heel opgewonden vanavond. Roemer draaide namelijk van zijn buik naar zijn rug en toen weer van zijn rug naar zijn buik en toen de andere kant op naar zijn rug. Niet echt heel bijzonder, dacht ik, maar als papa en mama er vrolijk van worden vind ik het best. Trouwens, Silke (van Marnix en Susan) is een week jonger en die kan dat al een week!

En dat mooie weer vind ik helemaal geweldig. Gisteren ben ik met papa en oma Vera naar de speeltuin geweest en daarna naar het graf van tante Layla. Ik heb daar met mijn schep een gat gegraven (wel 5 emmers vol!), zodat papa daar een plantje in kon zetten. Roemer lag te slapen in de fiets.

Thuis zitten we nu heel vaak op het balkon. We eten daar en mama en papa drinken er ook vaak koffie. En ik hoor daar steeds weer een "kieg-uig" of een "tein" of een "gogel".

30-04-06: Het was heel koud, maar toch zijn we gaan fietsen. Een klein stukje maar, want toen gingen we lopen, over de vrijmarkt in de Watergraafsmeer. We hebben een heleboel mooie en lekkere dingen gezien, teveel om op te noemen. Op de terugweg wilde papa een glijbaan mee naar huis nemen, maar die was al verkocht. Wel hebben we een hele grote puzzel van Bert en Ernie gekocht en een heleboel plastic fruit in een mandje. En papa kwam met 2 paar kinderski's aanzetten - eentje pas ik misschien al - en mama met een flink verroeste, maar wel hele stoere driewieler. Die heb ik meteen geprobeerd natuurlijk, maar de trappers zitten zo in de weg. Zo kan je helemaal niet goed afzetten! Net als de fietsen van papa en mama staat ie buiten geparkeerd. Wel op slot natuurlijk.

25-04-06: Ik heb vandaag iets heel engs gedaan, wat papa niet leuk vond. Toen papa Roemer in bed stopte ben ik heel stilletjes op de vensterbank geklommen, achter het gordijn. Nou doe ik dat wel vaker, maar dit keer stond het raam open!

Vanmiddag heeft mama mij naar Mascha gebracht, omdat zij een 'vriendinnendag' had en papa natuurlijk moest werken. Samen met Tess heb ik heerlijk in de zandbak gespeeld en ook een grote toren gebouwd van lego.

Roemer is natuurlijk heel lief geweest, maar ik was misschien wat te brutaal. Ik hoop wel dat we nog een keertje mogen komen.

Toen we thuis kwamen, haalde papa een heerlijke schotel uit de oven. Die had mama al klaargemaakt. En nadat papa en ik klaar waren met eten heb ik Roemer geholpen om de fles vast te houden. Dat kan ie nog niet zo goed zelf. Maar na een paar minuten had ik het wel gezien; wat duurt dat lang zeg.

Wist je trouwens dat Roemer zijn eigen voeten kan pakken?

Zo ziet Jesper er tegenwoordig uit. Cool he, die broek?

Jesper 2 maanden

22-04-06: Nu was oma Helen weer jarig. Zij werd al weer vijfentachtig! Tess was er natuurlijk ook weer, met Jonas en Mascha, en ook Isis en Bente kwamen een stukje taart eten. En oma Vera was er ook weer. En tante Eveline met Janna waren er ook, maar die kende ik eigenlijk niet. Janna vouwde hele mooie vogels en toen ik weg ging wilde ik ook haar een kusje geven, maar dat wilde zij niet.

15-04-06: Tess was jarig en wat heeft die veel vrienden zeg. Ze hadden heerlijke taart en chips en ook de haring vond ik best lekker. Ik zat alleen al zo vol! Tess kreeg heel veel mooie cadeautjes en ik mocht er ook mee spelen. Wij hebben een zandbak gegeven met een paar zakken zand. Misschien mag ik daar dan ook een keertje in spelen. Volgens papa en mama kan je hem ook als pierebadje gebruiken.Gister waren we al pannenkoeken gaan eten in het Amsterdamse Bos.

Pannenkoeken!!  Ik ga je pakken

 

08-04-06: Ergens bij Gorssel, niet ver van Deventer, hadden papa & mama en Bas & Wanda en Femke & Lenneke een heel mooi huisje gehuurd. Ik heb het gevoel dat ik een week op vakantie ben geweest, maar het was maar een weekend. We hebben wel zo veel gedaan!

Lekker schilderen  Casper en Roemer 

We hebben ooievaars gezien en ik heb gevoetbald met Ruben en gewandeld langs molens en met papa en mama en Roemer heb ik in een kamer geslapen en we hebben bij het bos naar kleine autootjes gekeken en met een tuinslang gespeeld en ook heb ik portier gespeeld bij een hotel in Zutphen (ik kreeg alleen een aai over mijn bolletje). Van mij mogen we dit nog een keertje over doen!

Op de piano met Ruben  Ruben sproeit en ikdraai aan de kraan

boekkie lezen?

29-03-06: Roemer en ik zijn net drie nachten bij opa en oma in Hengelo geweest. Papa bracht ons daar zondagavond heen. Ik heb in de auto nog een paar keer aan papa verteld dat we naar opa en oma gingen, zodat hij het niet zou vergeten. Ik had ze vorige week nog gezien, toen ze naar ons vakantiehuisje in Gieten kwamen. En ik heb nog een paar keer 'doei-doei Mama' gezegd, want die bleef dus thuis. Ik wilde echt wel slapen in de auto, en ik heb ook wel 'welterusten' gezegd tegen papa, maar het lukte gewoon niet. Roemer wel - die sliep zowat de hele weg.

Toen we in Hengelo kwamen mocht ik nog even wakker blijven.

24-03-06: We zijn net terug uit Drenthe. Daar logeerden we in een heel mooi huisje, waar ik een heleboel vogels heb gezien. We hebben heel veel gewandeld en ook hunebedden gezien. Het was nog zo koud dat er 's morgens ijs lag. Ik merkte dat je daar niet op kan lopen.

Samen met papa op een hunebed

 

We zijn toen ook bij Lotte (collega van mama) langs geweest. Gelukkig wisten ze bij het postkantoor waar ze woonde, want anders waren we nou nog aan het zoeken! Haar ouders hebben daar een heel mooi huisje - vooral van binnen. En Lotte woont daar nu ook weer omdat ze moet herstellen van een gebroken knie.

En we zijn gaan kijken naar Guus. Hij was al in februari geboren en woont bij Manon en Patrick in Hattum. Hij is nog een baby, maar wel een hele lieve.

Dit is Guus 3 maanden oud

Ook zijn opa Johan en oma Ineke een hele dag bij ons geweest. En oma Vera kwam die dag ook nog met opa Haro. Maar allebei de opa's waren niet zo fit die dag - al lieten ze dat natuurlijk niet merken.

We zijn ook onder de grond geweest en tussen de boomtoppen. En dat terwijl het Boomkroonpad eigenlijk gesloten was!

18-03-06:  Grote Roemer vierde vandaag zijn tweede verjaardag. Hij is al heel wijs. Hij praat al echte zinnen en gaat op de wc plassen. Maar hij vond het niet leuk als ik zijn autootje pakte. IK heb 'e, wel weer teruggegeven hoor. En Silke is zijn zusje. Zij ging lekker met onze Roemer spelen.

Silke met Roemer

16-03-06: Vandaag is ons neefje Jesper Simon geboren. Tante ILse ging al bijna mijn mama nadoen, want Jesper kwam ook 10 dagen te laat. De dokter vond het tijd worden dat Jesper geboren werd, dus moest tante Ilse naar het ziekenhuis om de bevalling op te wekken. Eerst duurde het even, maar uiteindelijk ging het heel snel en werd hij geboren. Hij is heel lief en heel klein, althans als Roemer ernaast ligt!

                                           

Neef Jesper samen met Roemer

13-03-06: Normaal hebben papa en mama altijd heel erge haast om ons precies om 8 uur naar de opvang te brengen, maar vanmorgen niet. Ze gingen toch niet werken, want tante Layla werd begraven. Roemer en ik waren er dus niet bij. Maar papa en mama hebben alles verteld.

Eerst moesten ze de kist met Layla ophalen en toen gingen ze met de kist en alle bloemen en foto's naar een zaal. Er waren wel iets van 80 mensen!

Papa had zijn gitaar meegenomen en heeft het liedje 'Layla' van Eric Clapton gezongen. Het ging eerst niet zo goed, maar later lukte het toch. En oom Jonas heeft verteld hoe erg hij Layla mist. Nu al. En oma Vera heeft ook nog verteld over Layla. Tussendoor werd prachtige muziek gespeeld. Vooral het liedje Blackbird vond papa geweldig. Hij draait het thuis nu ook vaak. En dat opera-stuk, dat was ook heel mooi. Wie zong dat nou ook alweer.

Daarna werd de kist weer verder geduwd en iedereen liep er achteraan, tot aan een plek waar een groot gat was gegraven. Daar ging de kist in. Daarna broodjes en koffie en zo en toen zijn er nog een paar ook nog even naar café Frankendael gegaan. De bediening was daar helemaal niet aardig, maar het was wel gezellig.

10-03-06: Vanavond hebben we nog een keertje afscheid genomen van Layla. Er kwamen nog veel meer mensen en er waren een heleboel soesjes. Ik heb natuurlijk weer met Tess gespeeld en later kwam ook Sophie nog met Natascha en Ferry. Roemer hield het niet zo lang vol en viel bij papa op schoot in slaap. Terwijl papa juist foto's zou maken... Ik heb piano gespeeld. In een kamer lag een grote kist met allemaal bloemen er omheen en een paar mooie foto's van Layla. Papa en mama zeiden dat Layla in die kist lag. Maandag, als Roemer en ik op de opvang zijn, wordt Layla begraven op De Nieuwe Ooster.

07-03-06: Tante Layla is vanmorgen overleden. Papa en oma Vera en Jonas en Isis waren er bij en hebben heel veel gehuild. Na haar verjaardag was het steeds slechter gegaan en sinds vorige week kon ze haar ogen al niet meer bewegen. Het is wel heel raar dat ze er nu niet meer is.

22-02-06: Roemer gaat nu ook naar de creche. Nog niet hele dagen hoor, want hij moet nog een beetje wennen. En ik heb voor het eerst een poep in het potje gedaan!!! Ik heb hem samen met mama door de wc gespoeld en dag gezwaaid. Mama was heel trots op mij. Woensdag zijn we naar Barbara geweest. Ik was het enige meisje onder de 4 jaar, want Luuk en Gijs waren er ook, samen met Elise. En dan natuurlijk Rens en Bram. En wij hadden Roemer meegenomen. We hebben met allemaal aan tafel gegeten. Erg gezellig.

Met z'n allen aan tafel

05-03-06: Opa Koen was vandaag jarig. En dat moest natuurlijk gevierd worden. We hadden afgesproken op de geitenboerderij. Ik geloof dat opa daar nog nooit was geweest. Wij waren met de auto, maar opa was op de fiets. Hij was helemaal nat door de regen. Ook Mascha en Tess waren erbij. In het restaurantje hebben we lekker appeltaart en rozijntjes gegeten.

Tess op de schommel  Opa KOen met Roemer op schoot

Tess en PLeun rozijnen aan het tellen

19-02-06: Voor het eerst had ik een echt logeetje. Tess bleef slapen. En bij mij op de kamer nog wel. We waren alleen met papa en Roemer, want mama had een etentje.Nadat we eerst nog in bed keet hebben gemaakt zijn we toch maar gaan slapen. En de volgende ochtend was ze er nog. Toen hebben papa en mama ons met zijn drieen in de bakfiets gezet en hebben we Tess teruggebracht naar IJburg. En 's middags was de verjaardag van Ruben. Hij is al drie geworden. Vandaag is Guus geboren, zoon van Manon en Patrick.

Papa helpen met kokkerelen  Op naar IJburg

18-02-06: Layla is 28 jaar geworden vandaag en wij zijn vanochtend naar haar toegegaan. Zij ligt weer op de IC in het Lucas-ziekenhuis omdat ze een infectie heeft aan haar darmen en haar longen ook niet zo goed meer werken.

Oma Vera was er natuurlijk ook en Tess en Jonas & Mascha ook. We hebben taart gegeten en door de gangen gerend en ik denk dat Layla het ook heel gezellig vond. Ze lachte wel steeds.

12-02-06: Wat een druk weekend voor papa en mama. Ze gingen allemaal leuke dingen doen zonder mij en Roemer. Vrijdagavond bij Femke eten en daarna nog wat drinken op de Nieuwmarkt. Oma Vera paste op. En zaterdagavond de verjaardag van Barbara en daarna eigenlijk nog een feest, maar daar waren ze te moe voor. Nu mocht opa Koen oppassen. We gingen zaterdag overdag nog bij mama kijken op de sportschool. In de kantine kun je heel fijn rondrennen!

06-02-06: Terwijl ik bij De Kleurdoos was, ging mama met Roemer naar het consultatiebureau. Hij kreeg zijn eerste prikje. Hij weegt nu 6695 gram en is 61,5 cm lang. Nou, zo lang en zwaar was ik niet hoor toen ik twee maanden was. Roemer heeft zijn prikje dapper doorstaan; geen koorts, niet ziek. Mama is tegenwoordig wat vaker weg, want ze is lid geworden van de sportschool. Hij zit om de hoek, dus dat is handig.

Roemer

Weet je welke woordjes ik allemaal al zeg? papa, mama, roemer, luier, poep, koek, eten, ja, nee, pindakaas, banaan, appel, voet, poetsen, oog, oor, neus, barbapapa, bal, vogel, geluiden van dieren, ernie, klok, drinken, fiets, auto, tess, sophie, uit, kikker, oma, milou. En vast nog veel meer, maar daar kan ik even niet opkomen.

05-02-06: Oma Ineke was gister jarig, maar dat vierden we vandaag. Samen met mijn nichtjes. IK heb weer fijn gespeeld met hun en getekend.

met de nichtjes

04-02-06: Leonie kwam vandaag met mama kletsen. Ze had Roemer ook nog niet gezien. Dus was er een cadeautje voor hem; een groene, hele zachte olifant. IK hoop dat Roemer hem net zo leuk vind als dat ik Kwak-Kwak vind. Want die heb ik ook van Leonie gekregen. Papa was er niet de hele tijd bij, want hij moest volleyballen.

03-02-06: We gingen lekker eten bij Ilse en Peter. Roemer en ik hebben daar lekker geslapen, Roemer in de badkamer en ik op de kamer van Ilse en Peter. IK heb ook nog even in de mand van Jippo gelegen, maar dat vond Jippo niet zo leuk. En toen we 's nachts thuis waren sliep ik gewoon weer verder. Niet in de auto hoor, ik moet natuurlijk wel goed om me heen kijken wat er gebeurt.

Mijn vriendjes

01-02-06: Vandaag mocht ik met Bram en Rens spelen in Hoorn. Bram is nu net zo groot als ik, hij is nog wel wat jonger. Hij kan heel hard kruipen. IK kan hem bijna niet bijhouden. Lopen kan hij ook wel, maar hij gaat zo hard met dat kruipen dat hij nog niet zoveel zin heeft in dat lopen. Mama, Barbara en Rens hebben een spelletje Mens erger je niet gedaan (Genieten zoals de 4-jarige Rens zegt).

31-01-06: Mascha en Tess zijn langsgeweest. Tess en ik hebben een spoor gelegd voor de trein. En aan het eind van de middag gingen we ook nog naar de speeltuin. Mascha en Tess waren helemaal op de fiets vanuit IJburg gekomen. Sportief hoor!

29-01-06: Papa heeft lekker geskiet dit weekend en Roemer en ik gingen met mama naar Hengelo. We gingen naar opa en oma. Wat heeft oma ook leuk speelgoed. Op zaterdag kwamen mijn nichtjes Milou en Esmee langs met hun papa. Ik heb lekker gespeeld en getekend met hun. Roemer ging steeds naar ons lachen. Mama en oma moesten natuurlijk winkelen. Roemer mocht met hun mee en ik ging gezellig naar de eendjes met opa.

Samen met oma Ineke   

Zondag avond gingen we weer naar huis, na een bezoekje aan Ilse en Peter en Jippo, het duurt nu niet lang meer voordat ik een neefje of nichtje krijg. En we mochten gelijk blijven eten. We hebben inktvis gegeten, nou ik gelukkig niet!

25-01-06: Roemer lag vandaag in de box en ging ineens een beetje scheel kijken. Maar dat kwam omdat zijn hand voor zijn hoofd heen en weer bewoog en hij dat aan het volgen was.  Gister kwam ons buurmeisje Flora met haar mama nog op bezoek. Wat een lief meisje is dat. En een stukje kleiner dan Roemer, maar ja, Roemer is een jongetje.

Roemer lacht!

24-01-06: Wat een interessant rood ding staat er toch op de wc. Het is een potje. Tja, ik speel er wel vaker mee. En op 19 oktober had ik er ook al een plasje in gedaan. Toen ging mama heel hard klappen en steeds zeggen goed zo! Maar nu roep ik ook steeds poep en plasje en Bert en Ernie doen er hun poepjes en plasjes al in. Ik ben er met luier en broek aan op gaan zitten. En inderdaad; ik deed een poepje, maar hij zat niet in het potje maar in mijn luier. Wel raar. Maar daarna heb ik er een hele tijd opgezeten. Ik heb steeds gekeken of er wat in zat, maar nee. Nou ja, komt vanzelf wel.

22-01-06: Gister zijn we weer op de bakfiets geweest. Mijn buggy moest ook mee, dus Roemer moest in de draagzak bij papa. Nou, dat vond hij helemaal niet erg hoor. En vandaag kwam Tess nog even langs met Mascha. Ze hadden deksels gekocht, want Jippo had die van mij stuk gebeten. Maar deze pasten niet. Daarna moesten we door naar de borrel bij Elise en Sebastiaan in Beverwijk. Wat een boel kindjes waren daar. En een heleboel speelgoed, met name auto's. Erg leuk.

20-01-06: Vanmiddag waren opa en oma bij Ilse en Peter. Daar hebben mama en ik mooi even gebruik van gemaakt om langs te gaan. Opa en oma waren hard aan het werk om de kamer van de baby van Ilse en Peter mooi te maken, want die kan al bijna komen, nl in maart. Ik heb met Jippo in de tuin gespeeld.

17-01-06: Eindelijk heb ik het gezegd; Roemer!!!Natuurlijk wist ik wel hoe hij heette, maar ik vond Bob ook leuk. Maar Roemer vind ik ook een mooie naam. En vooral als hij zo breeduit naar me lacht.

15-01-06: Vandaag gingen we langs bij Sophie in Zoetermeer. Nu woont ze daar nog wel, maar ze gaat verhuizen naar Naaldwijk. We zijn samen naar de geiten boerderij geweest. En daar waren Noa en Joel ook. Na afloop gingen we soep eten bij Sophie thuis en heb ik lekker geslapen.

   samen met Noa autorijden

12-01-06: Papa was een paar dagen weg. Hij zat in Zuid Limburg voor zijn werk. En toen papa eindelijk weer thuis was lag ik al in bed! Al die files ook. Maar hij heeft me opgehaald uit de creche vandaag. Nu is hij al weer weg.

Samen met papa

08-01-06: Ben ik weer! Vandaag hebben we wel twee uur buiten gestaan. Bij ons in de straat. Gelukkig waren we niet de enigen, want er was een nieuwjaarsborrel. Met heerlijke limonade, gluhwein en vuurkorven. Papa was wel druk met mij, want ik wilde overal naar toe en mama had Roemer in de draagdoek omdat hij ook niet rustig was. Maar gezellig was het wel, lekker gespeeld en bijgekletst met de buurkinderen.

Wel lekker mijn muts opgedaan!    De nieuwjaarsborrel

03-01-06: Roemer moest vandaag naar de dokter. Gelukkig kreeg hij nog geen prikje. Hij moest wel in zijn blootje op de weegschaal. Weet je hoe zwaar hij al is? 5490 gram. Zo zwaar was ik niet toen ik een maand oud was hoor. Maar mama zegt dat Roemer ook wel lang is. Eerst ging de dokter heel hard op mijn hand staan en toen vond de dokter  1,73 kg erbij in 4 weken ook wel een beetje boel. Maar ja, hij is wel vrolijk,en mama en papa vinden dat het goed gaat met Roemer. Eigenlijk vond mama het wel jammer dat ze het amsterdams record niet had verbroken. Dat stond nl op 1,85 kg. Roemer lacht ook al naar mij sinds een week. Ik geef hem dan ook vaak wat auto's als ik daar mee aan het spelen ben. Ik leg ze dan in de box, zodat hij ermee kan spelen. Ook help ik vaak met de luier verschonen. En dan mag ik Roemer wel eens vast houden. Stoer he?!

Kijk eens hoe goed ik Roemer kan vasthouden?

Thuis kwamen Mascha en Tess langs. Ik heb met Tess in mijn keukentje gespeeld. Die had ik gekregen van Wim en Anique. We hebben allebei een schort voor gedaan en eitjes gebakken en thee ingeschonken. 

02-01-06: Vandaag mocht ik weer naar De Kleurdoos. Ik heb lekker getekend. Mama kreeg haar vroedvrouwvriendinnen op bezoek. Nou, gelukkig was ik niet bij dat gekwek van die dames. Wel jammer dat ik Bram nu niet gezien heb, want hij was er wel bij. 's Avonds kwamen mama en Roemer mij ophalen. Ik heb Roemer natuurlijk even laten zien aan de andere kindjes uit mijn groep. We gingen samen in ons berentenue weer naar huis, op de fiets!

Lekker naar buiten

01-01-06: De hele straat was rood vanmorgen! Van het vuurwerk, zei papa, maar ik heb niks gehoord. Wat ook zo jammer was, was dat Casper, Ruben en Bente zomaar verdwenen waren. Met Bente heb ik niet eens gespeeld. Die kwam pas toen ik al in bed lag. Hopelijk gaan we snel een keertje langs bij haar, want ik weet niet eens meer hoe hun huis er uit ziet.

Vanmiddag zijn we naar de verjaardag van Yaron geweest. Weer een feestje! Hij is al twee jaar en hij gaat aan zijn mama vragen of hij een keertje mag komen spelen. 

31-12-05: Joepie, we gaan naar Spanje! Dat zei papa tenminste tegen Martin. Martin woont daar met Estrella en Alejandro en Raquel en wij gaan ze opzoeken. Maar Martin geloofde papa niet, omdat papa het al vaker had gezegd... Nou, dan kent ie papa nog niet.

Zij waren weer in hun oude huis in Purmerend, dus zijn we op bezoek geweest. Raquel heeft koffie gemaakt voor iedereen, maar Alex heb ik bijna niet gezien.

Ook Marc was er met Mila en Sascha, een hele lieve tweeling. Mama denkt dat ze waarschijnlijk eeneiig zijn, maar Marc zei van niet. Nou, ik denk dat mama dat veel beter weet, want zij is vroedvrouw.

Ruben en Casper kwamen bij ons eten. Met hun papa en mama natuurlijk. Zij hadden een hele grote zak met oliebollen en appelflappen meegenomen. Dat smaakte best lekker, maar ik had mijn buik al vol van de spaghetti en de vruchtensla.

30-12-05: Jemig wat heb je het druk als je een broertje hebt! Allemaal vriendjes en vriendinnetjes zijn op bezoek geweest om met mij te spelen en mij cadeautjes te geven. Sommige cadeautjes vind ik wel een beetje kinderachtig, maar ik heb er maar niks van gezegd. Ook waren de meeste kleren te klein voor mij. Van mij mag Roemer ze hebben.

Pakkertje spelen met Sophie

Ik speel wel al heel veel met de auto's, en die mooie oude trein met die blokjes. En ik kan zelf al de rails leggen van de trein die ik van de vroedvrouwen heb gekregen. En met iedereen die komt spelen ga ik koken achter mijn nieuwe fornuis. Maar alleen als je een schort om hebt, natuurlijk.

Dit is de vroedvrouw die Roemer heeft geholpen op de wereld te zetten

En een berg kaarten dat we deze maand gekregen hebben. Niet normaal! Door het hele huis hangen kaarten. Vaak met kleine baby's er op, of een handje van zo'n kleine baby. Maar ook een heleboel met kerstgroeten. Zelfs deze week hebben we er nog best veel gekregen!

Roemer heeft vandaag voor het eerst melk uit een flesje gedronken, terwijl mama en ik boodschappen aan het doen waren. Hij moest wel wennen en het duurde wel drie kwartier voordat ie echt wat (60 ml) gedronken had, maar hopelijk gaat dat morgen beter. Misschien dat ik dan het flesje mag vasthouden. Als dat mag, vraag ik papa om even een foto te maken.

26-12-05: Papa is gisterochtend naar tante Layla geweest. Het gaat niet zo goed met haar, maar gelukkig wordt ze nu weer goed verzorgd in het ziekenhuis. Ik kreeg een hele dikke kus van haar.

Toen papa terug was zijn we naar opa en oma in Hengelo vertrokken en daar heb ik weer zo lekker gespeeld met mijn nichtjes Milou en Esmee. Ze konden me bijna niet pakken, zo snel was ik onder de tafel. En ze hebben me leren tekenen. Wat kunnen zij dat al goed, zeg.

met alle kindjes   

Opa en oma hadden niet gekookt, dus dat moest iedereen zelf doen, aan tafel. Gelukkig deed mama dat voor mij, want ik kan nog niet koken. Na het eten gingen we weer spelletjes doen en daarna gingen we allemaal slapen. Maar toen ik wakker werd waren Milou en Esmee verdwenen. Ik heb ze steeds geroepen, maar misschien spreek ik het niet goed uit ("ie...ie..oe", "em..mee") en konden ze me daarom niet horen.

Tweede kerstdag kwamen er allemaal mensen bij ons over de vloer. Gelukkig was Tess er ook bij. Ik heb lekker rondgerend met haar. En oma Vera was er ook. Zij was alleen de hele avond haar bril aan het zoeken. Nou, ik heb hem de volgende dag gevonden hoor, onder de bank.

Hoezo bril zoek?

24-12-05: Wat een dag weer. Papa was al vroeg weg om oom Jonas en tante Mascha te helpen met hun verhuizing. Maar toen ik na mijn dutje wakker werd, was hij er al weer en zijn we samen gaan lopen naar de fietsenmaker. Wij hadden daar namelijk een fiets besteld en die zou vandaag klaar zijn. Dat was ie ook wel, maar het was niet de goeie. Het was er een met een korte bak, dus zou Roemer er nooit in passen, in zijn autostoeltje. Wat nu?

Weer een maand wachten kon natuurlijk niet, want papa had afgesproken om 's middags nog bij Jonas & Mascha langs te fietsen om te kijken hoe het stond met de verhuizing. Dus dan maar een showmodel met korting. Het duurde wel een beetje lang om die klaar te maken, dus kon ik natuurlijk moeilijk vrolijk blijven, dat snap je wel. Maar na anderhalf uur hadden we 'm dan.

We hebben mama en Roemer opgehaald en zijn toen naar IJburg gefietst. Maar wat denk je? Er was niemand thuis! Nadat we even bij Blok 4 wat gedronken hebben, zijn we toen weer gaan kijken en toen waren ze er wel, behalve Tess dan. Nou, die gappies hadden hun best gedaan zeg! Kasten en bedden in mekaar gezet, de koelkast en de wasmachine geinstalleerd, noem maar op. Het zag er allemaal heel mooi uit, maar eigenlijk miste ik Tess wel. De hele terugweg heb ik gezongen, ook al was het ijskoud, eigenlijk al bedtijd en had ik nog niet eens gegeten! Maar die fiets is ook zo mooi!

18-12-05: Eindelijk hebben we het thuis wat rustiger gehad. Kon ook niet anders, want dit keer waren wij het die op kraamvisite gingen. Zaterdag naar Emiel, het broertje van Martijn die mij zo leuk vindt. Emiel is 3 weken ouder dan Roemer en was zwaarder bij de geboorte, maar Roemer is nu al groter!

En zondag naar Silke, het zusje van... - ja, ik snap het ook niet helemaal - het zusje van Roemer. En Silke was zo mooi en zo teer... Maar die Roemer, die is zo slim en die kan al zo veel woorden. Hij kan wel op 10 verschillende manieren vragen of hij tv mag kijken!

Roemer en Silke

Wist je trouwens dat haar mama hetzelfde drankje heeft gedronken als mijn mama, en dat ze allebei de volgende dag zijn bevallen?

15-12-05: Er staat een boom in ons huis. Mama heeft er allemaal lampjes en rode ballen en andere versiering in gehangen. Dat zag ik heus wel, maar ik wilde gewoon eerst Roemer gedag zeggen in de box. 

Lief is Roemer joh!

04-12-05: Ik ben het in mijn enthousiasme helemaal vergeten te noemen, maar ik heb ook een buurmeisje er bij, sinds gisteren. Zij is in hetzelfde ziekenhuis geboren als ik. Papa is trouwens daar tegenover geboren.

samen met Flora, ons nieuwe buurmeisje  Voor het eerst in bad. Ik wilde er ook wel in

03-12-05: Ik heb een broertje! En ik ga er van alles over schrijven, want hij heeft nog niet zo´n mooie website als ik. Daar is hij natuurlijk veel te klein voor.

Roemer netgeboren     Hieperdepiep hoera

Toen ik vanmorgen wakker werd schrok ik me dood. Ik was helemaal niet thuis, maar bij Tess, op het bed van oom Jonas en tante Mascha. Van de schrik moest ik even huilen, maar toen papa weg was ben ik weer gaan slapen en werd pas om kwart voor negen weer wakker.

Dit is hij dan: mijn broertje Roemer.

Oma Vera kwam op bezoek bij Tess, samen met Lorna. Papa kwam weer om mij op te halen en toen ik thuis kwam was er een mevrouw, Wanda, die zei dat ze mij al heel lang niet gezien had en dat ik maar snel naar mama moest gaan. Maar mama was niet alleen, want naast haar lag een heel klein pakketje, met een pop daarin. Of nee, het was een baby. Tjemig, misschien is het Bob wel. Dus ik wees en zei "Bob". "Ja", zei mama, "goed zo! Dat is Bob, maar nu heet ie Roemer." Snap jij dat nou?

Laatste wijziging op: 03-01-2007 14:55