Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

  5. Kusje voor 'Bob'

27-11-05: Vanmorgen stonden die schoenen nog steeds bij de kachel, maar nu zat er een mandarijn in mijne. Daar ben ik gek op dus ik liet hem meteen door papa pellen. Maar papa en mama bleven maar wijzen naar dat ding wat onder mijn schoen stond. We hebben 'm samen uitgepakt en weet je wie er in zat? Nijntje! Nijntje op de glijbaan, op de wip, aan de ringen, alleen was Nijntje wel steeds verdeeld in allemaal stukken. Stom, he?

's Avonds mocht ik mijn pasta helemaal zelf naar binnen lepelen. En ook nog yoghurt erachteraan. Kijk maar:

Ik eet al zelf    goed he?

26-11-05: Mama was er helemaal klaar voor: het was de dag dat 'Bob' uit de buik zou komen. Maar Bob is er gewoon in gebleven. We zijn 's middags gaan rijden met de auto. Eerst stapte mama uit en later stapte papa ook een keer uit. Geen idee waarom; ik moest steeds in de auto blijven. Maar ik heb ook iets nieuws gedaan: ik heb in de bak van een bakfiets gezeten. Eerst een rondje met papa, toen een rondje met mama. Koud was het wel, maar het was beter dan steeds door papa de winkel in gesleept te worden. Die mensen van de winkel werden vast en zeker gek van ons.

Toen we thuis kwamen zagen we dat er bij de buren een feestje was. Ella, de dochter van Marion, was 7 geworden. En omdat we best zin in een gebakje hadden, zijn papa en ik daar naar binnen gegaan. Met een cadeautje dat we toch nog over hadden.

En daarna zijn we nog naar het nieuwe huis van Tess gegaan. Haar papa en mama waren er ook, en ook een hele lange man. Groot, joh! Het huis trouwens ook. In elke kamer heb ik wel even met Tess gespeeld. Ik moest alleen een beetje oppassen dat ik niet nat werd.

Voor ik naar bed ging wilden papa en mama nog even met onze schoenen spelen. Dus ik heb mijne ook maar even opgehaald. Toen ze allemaal liedjes hadden gezongen mocht ik naar bed. Beetje vreemd, nietwaar.

20-11-05: Vandaag vierde opa Johan zijn verjaardag. We gingen naar Apeldoorn. Daar is namelijk een hele leuke kinderboerderij met daarnaast een restaurant met een ballenbad! En zo hoefden we allemaal niet zo ver te rijden. Ook Milou en Esmee waren er met hun papa en mama.Ilse en Peter waren er niet, want die zaten te zonnebaden op Curacao. Ik heb lekker de geitjes geaaid en in de speeltuin gespeeld. En toen gingen we eten. Bij het restaurant stond een hele grote echte Pinokkio. Ik vond 'em eerst wel een beetje eng, maar later wilde ik hem ook aanraken. Ik heb tijdens het eten lekker in het ballenbad gespeeld, samen met mijn nichtjes. Het was een leuke middag.

03-11-05: Eindelijk weer thuis! Bijna een week ben ik weggeweest, maar ik heb weer veel gezien. Zo ben ik vrijdag met mama naar Drenthe gereden, waar we een paar dagen in een mooi huisje bleven logeren. Later die avond kwam Femke, en toen papa en daarna ook Sophie met haar ouders. Maar die zag ik pas de volgende dag.

Op de eerste dag in Drenthe zijn we naar Kamp Westerbork gelopen. Nou ja, Sophie en ik zaten vooral in onze wagens. Via de 'melkweg' zijn we verder gelopen, helemaal naar het monument, maar op de terugweg hebben we de rechte weg genomen. Sophie en ik waren er helemaal klaar mee, maar vooral mama met haar dikke buik had beter met het busje kunnen gaan. Maar die zagen we te laat.

samen met Sophie en de papas       Park Nienoord

Voor het eten zijn Sophie en ik (met Natascha en papa en mama) naar het zwembad gegaan, waar ze een hele leuke glijbaan hadden. Ik denk dat ik er wel 25 keer vanaf ben gegaan. Lachen was dat. Maar wel een beetje vermoeiend.

De volgende dag was nog zwaarder. We hebben uren gespeeld in het pretpark Nienoord in Leek. Van mij mogen we vaker zo'n weekendje weg!

Maandag moest papa naar Appingedam, dus dat was makkelijk, dacht hij. Maar mama vond zijn portemonnaie in haar tas, dus moest ie weer terug en kwam hij pas om 10 uur op zijn werk.

Mama en ik zijn ook niet naar huis gegaan, want wij gingen door naar opa en oma in Hengelo. En tot vandaag zijn we daar gebleven. Dat was wel gezellig. Mama was wel veel op stap, zonder mij! Naar Leonie in Glanerbrug en toen ook nog een hele dag naar de sauna met Manon en Marleen. Ik kon toen gezellig met opa en oma spelen.

23-10-05: Wat een weekend was dat, zeg. Vrijdag zijn mama en ik met papa meegereden naar Bedum, waar papa moest werken. Mama en ik zijn toen weer teruggegaan naar 'de stad'. Eerst even naar Ikea en toen naar een overdekte speeltuin. Prachtig! Papa belde toen dat ie klaar was, dus die hebben we opgepikt en toen zijn we doorgereden naar de haven. We reden best wel hard, maar daardoor konden we nog net de middagboot naar Schiermonnikoog halen.

Er zat allemaal familie op de boot: Barbara, Walter, Justus, Merel, Elsiet, David, Monique, Anne, Jelle, Jitske, Pienke, Tamara, Kees (!) en Jim. Zij gingen ook allemaal naar dezelfde boerderij als waar wij heen gingen. En later kwamen ook Frans, Koen, Lotte, Martijn, Hieke, Ruben, Adriaan en Marie. Vooral met Marie heb ik lekker gespeeld.

We hebben daar gewandeld, gevoetbald, de zee gezien en heel lekker gegeten. Dat was zo gezellig, dat ik niet naar bed wilde. Ik hoorde steeds iedereen lachen. Ook zijn we bij de opa van papa op bezoek geweest. Die vierde namelijk zijn verjaardag. Oma Els herkende mij meteen, maar opa dacht steeds dat ik Tess was en dat ik bij hem op de wc hing.

05-10-05: Vandaag gingen we varen met de boot van Ilse en Peter, want het is nog steeds supermooi weer. Dus we hadden onze lekkere kleren aangetrokken en van alles meegenomen. Toen deed de boot het niet! de accu was leeg. Niemand in de haven wilde ons helpen, flauw he? Nou ja, op de boot in de haven, met Jippo was ook leuk hoor.

op de boot

30-09-05: Mijn overgrootmoeder, de oma van Veron, is vandaag begraven. Dat gebeurde in Axel, waar ik wel eens eerder was geweest, maar dat kon ik me niet zo goed herinneren. Misschien moet ik maar eens goed mijn eigen pagina's doorworstelen.

Opa & oma waren er ook, en Peter & Ilse en Erwin & Carla en Milou & Esmee. Papa heeft mij bij het personeel van de kerk achtergelaten. Dat was best gezellig. En na de begrafenis zijn we nog wat gaan eten en drinken in Terneuzen. Ik heb heus wel wat gemorst, maar die zalm lag er echt al!

28-09-05: Oef, oef! Mama was een beetje boos op papa, zij moest namelijk de trein halen naar Utrecht voor de premiere van de film Leef! En papa was niet op tijd thuis. Ik vond het niet erg, want zo had ik mooi een extra fietsritje naar het station en een autoritje naar huis. Gelukkig heeft mama de trein gehaald en de film gezien.

26-09-05: Vandaag is oma de Zeeuw-Smies overleden. Ze is 92 jaar geworden. In het weekend heeft zij een beroerte gehad, waardoor ze al niet meer kon praten. Gelukkig heeft ze niet lang meer hoeven te lijden. Vrijdag wordt ze begraven, naast opa de Zeeuw in Axel.

25-09-05: Oh, wat wordt Bente al groot! Zij was samen met haar papa en mama bij Tamara en Jim. Wij waren daar natuurlijk ook. We gingen daar lekker eten en zo konden Bente, Jim en ik mooi samen spelen. Jim heeft een trampoline, maar dat begreep ik nog niet zo goed hoe dat moest.

lekker eten!

24-09-05: Vandaag gingen we naar Zaandam. Daar wonen Heidi, Richard, Yaron en Indy. Zij hielden een brunch voor ons en Natascha, Ferry en Sophie. Ik heb heerlijk gespeeld met Yaron en Sophie. Indy is nog een babytje. Ik was wel moe daarna, want het was eigenlijk rond mijn slaapuurtje, maar ik heb dapper volgehouden.

18-09-05: Vandaag vierde Joel zijn verjaardag. Er waren een heleboel kinderen en ze hadden geweldig speelgoed buiten. We hebben taart gegeten en snoepjes en nog meer snoepjes. Dat was wel een beetje boel voor mij. We moesten weer vroeg weg want papa en mama hadden daarna nog hun eigen feestje. Zij gingen eten bij het Rijk van de Keizer. Oma Vera paste op mij. Papa en mama hadden heel lekker gegeten. Ze zaten aan een lange tafel met allemaal andere mensen. En naast hun zat ook een zwangere vrouw. Toevallig he?! En wat nog toevalliger was; die mevrouw is onder controle bij mama in de praktijk. Het was een leuke avond.

13-09-05: Ik heb nieuwe schoenen! Samen met Mascha en Tess gingen we op de fiets langs schoenenwinkels om schoenen voor ons uit te zoeken. Maar na de eerste winkel had mama al een lekke band. Toen ben ik samen met mama in de tram gestapt en zijn Mascha en Tess verder met de fiets gegaan. Ik vond het wel leuk in de tram, want ik kon net op het randje staan voor het raam. Mama was wel moe 's avonds, want zij moest mij steeds dragen, omdat ik bijna nooit de goede kant oploop. Papa heeft ons opgehaald en mee naar huis genomen. Lief he?

samen met Tess op de tractor

 

11-09-05: Vandaag moesten papa en mama klussen met de buren. Het trappenhuis had een nieuw laagje verf nodig. Ik liep een beetje in de weg en mama kon ook niet zo goed klussen, dus zijn wij maar lekker gaan fietsen, want het was mooi weer.

10-09-05: Vandaag was er weer feest. Nu het jaarlijkse Danie Theronstraatfeest. Maar eerst moest de boom in de tuin gekapt worden. Ze hadden een speciale discotent opgezet voor de kinderen. Dus daar kon ik mij lekker uitleven, want ik houd nogal van dansen. Er waren veel kinderen om mee te spelen en ook het eten was heerlijk.

09-09-05: Papa en mama waren er al weer niet 's avonds. Ze hadden groot feest in de jaarbeurs in Utrecht van het werk van papa. En dat was niet voor kindjes. Wel jammer, want de Golden Earring kwam en dat was natuurlijk wel erg leuk om te zien. Maar oma Vera paste op mij en zij gaat altijd met mij spelen, dus dat was ook gezellig.

08-09-05: Papa en mama gingen vanavond allebei sporten; mama tennisles en papa volleybal. Daarom kwam opa Koen eventjes op mij passen. Mama had het wel zwaar met haar dikke buik op de tennisbaan. Ik heb het opa Koen wel lastig gemaakt, want ik wilde niet zo graag slapen, maar uiteindelijk is het wel gelukt.

06-09-05:  Vandaag heb ik in het water en het zand gespeeld, op Blijburg. samen met Tess. En ik heb zelfs geslapen op het strand. Het was een heerlijke dag.

04-09-05: Papa en mama zijn een beetje druk. Die dozen zijn eindelijk uit mijn kamer en daarvan zijn ze nu een heel hoog bed aan het maken. Onderin kan je nu mooi verstoppertje spelen.

Gelukkig gingen we vanmiddag nog wel even fietsen naar het Flevopark. En weet je wie we daar zagen? Tamara en Jim. Oma Vera was ook nog geweest. Nee, niet in het park, maar thuis, voordat ik ging slapen. En 's avonds kregen we weer bezoek, Nu was het opa Koen. Je begrijpt dat ik bekaf was. En dan heb ik ook nog eens last van die stomme kiezen die er doorkomen!

03-09-05: Eindelijk heb ik mijn vriendinnetje Sophie weer gezien. Zij kwam met haar papa en mama naar de geiteboerderij. Nou ja, de speeltuin was interessanter dan de geiten. Daarna gingen we pick-nicken in het Amsterdamse Bos. We zaten lekker in het gras onder een hele grote boom. En opeens kwamen er vieze rode drolletjes of besjes uit de boom, precies op papa en Ferry! Er zat een grote vogel in de boom te eten! Zijn we maar snel ergens anders gaan zitten. Daarna gingen we nog koffie drinken op de pannenkoekenboerderij. Die ging eigenlijk al om zeven uur dicht, terwijl wij om zeven uur aankwamen. We mochten toch nog koffie bestellen en Sophie en ik mochten nog spelen in de helikopter.

kip, ik pak je!

28-08-05: Dit weekend was ik alleen met papa. Het was ook UITMARKT. En daar heb ik lekker gedanst. De volgende dag ging papa met Bas naar AJAX-Feyenoord (helaas hebben ze verloren...) en ging ik spelen met Ruben bij Wanda. Casper was er natuurlijk ook, maar hij lag lekker in de box. Wel een lachebek hoor, die Casper.

25-08-05: Mama en papa moesten allebei werken en De Kleurdoos was nog steeds gesloten. Daarom mocht ik de hele dag bij Tess spelen. Ik had een hele leuke dag. We hebben lekker gespeeld en zijn naar Strand Zuid geweest. En weet je, de oma van Tess was er ook. Papa kwam mij weer ophalen, nadat ik lekker samen met Tess had gegeten. Ik hoop dat ik vaker mag komen spelen.

24-08-05: Nadat we bij de verloskundige waren geweest om te kijken of broertje of zusje Bob wel goed groeide, moest ik ook nog eens naar het consultatiebureau. Ik kreeg 2 hele gemene prikken, in allebei mijn armen! Mama moest mij heel stevig vasthouden. Daarna gingen we nog even wandelen. Daar werd ik wel weer blij van.

22-08-05: Vandaag heb ik weer wat tijd om te vertellen wat ik heb gedaan, want De Kleurdoos is dicht. Mama & papa moeten wel gewoon werken, dus oma Vera past vandaag op mij. Ik was nog maar net wakker toen ze vanmorgen binnen kwam.

Gisteren zijn we met Wanda, Bas en Ruben, en ook zijn broertje Casper (die is nog een beetje stil, want hij is nog maar drie maanden) naar Sail geweest. Eerst heb ik een hele tijd gespeeld bij de ingang van de supermarkt, want de Boekers waren een uurtje vertraagd. Had mama al voorspeld. Maar daarna heb ik in de zandbak gedanst en allemaal boten gezien. De een was nog groter dan de ander. En ik heb weer druiven gegeten; mijn lievelingsfruit.

We hebben ook in de rij gestaan voor de pont, maar dat duurde zo lang dat we weer teruggegaan zijn. Maar het was ondertussen zo druk geworden dat we ook lopend niet meer naar de andere boten konden. Was voor papa en mama wel zielig, want die hadden woensdagavond precies dezelfde wandeling al gemaakt...

We zijn daarna ook nog even bij onze oude buren (die met die tweeling) langs geweest. Wist je dat die precies naast de school wonen waar Femke les geeft?

Zaterdag was ik niet zo lekker. Beetje koorts en zo. Maar we zijn nog wel even met de auto weg geweest om allemaal planken en dozen te halen bij Nijhof en de Praxis. Wat er mee gaat gebeuren weet ik niet, want papa heeft ze op een grote stapel in mijn kamer gelegd. Lekker dan. Laat ie zijn eigen kamer daarvoor gebruiken!

19-08-05: Ik ben weer terug uit Hengelo! Opa en oma hebben twee dagen en twee nachten op mij gepast en dat was heel erg leuk. Ook omdat mijn nichtjes Milou en Esmee er ook waren. We zijn met zijn allen ook een dagje naar Hulsbeek geweest, waar we hebben gezwommen. Het was namelijk heel erg mooi weer.

Toen papa vanavond thuis kwam deed ik alsof ik heel ontspannen met mijn vorkje de sperziebonen aan het eten was. Net zo makkelijk! Daardoor vergat ik helemaal om hem te groeten. Maar ik was ook zo moe van mijn vakantie in het oosten. Ik hoop dat ik snel nog een keer zo iets mag doen.

06-08-05: We gingen vandaag weer een heel stuk rijden. Helemaal naar Zeeuws-Vlaanderen. Want in Zaamslag woont oma de Zeeuw. Zij is al bijna 92 jaar en we hadden haar al een hele tijd niet meer gezien. Het was een gezellige middag. Ik heb leuk gespeeld op haar kamer. En we zijn naar buiten geweest, naar de geitjes. Helaas konden we de geitjes niet voeren, want we hadden niets bij ons.

Samen met oma de Zeeuw bij de geitjes

Op de terugweg hebben we in Delft gegeten, in De Waag.

05-08-05: Tess kwam vandaag spelen. En ze bleef ook pasta eten. Haar mama was er nl niet. We hebben heel lief gespeeld terwijl mijn mama de pasta aan het maken was. Tess wilde steeds op de kinderstoel klimmen. Nou, toen heb ik haar maar geduwd door de kamer. Oom Jonas kwam haar weer ophalen. En toen heeft zij weer pasta gegeten, samen met papa, mama en oom Jonas! Ik had een lekkere fles melk. Daarna was ik zo moe dat ik als een blok in slaap viel.

De Zeeuwse meisjes

04-08-05: Wat heb ik het druk zeg! Ik heb nog niet eens de foto's van de vorige vakantie aan jullie laten zien en nu ben ik alweer op vakantie geweest! Ik ben namelijk net als vorig jaar weer in Drenthe wezen kamperen met de familie de Groot. Dat ik vorig jaar ook geweest was kon ik me niet eens meer herinneren, dus ik heb maar even teruggebladerd om te zien wat ik daar toen over geschreven heb. Niet veel, maar gelukkig hebben we thuis nog best veel foto's van toen. Wat was ik toen nog klein, zeg!

Oom Jonas ging mij en Tess pannenkoek geven. Mmmmmm!   Helaas regende het ook en heb ik geen poncho.  voetballers!

Ik heb dit keer veel gespeeld met Tess en Bente, maar ook met Marie en Jochem. Het was wel jammer dat het niet zo warm was, want ik wilde eigenlijk heel graag zwemmen. Verder was het best mooi weer. Alleen zondag regende het steeds een beetje, dus toen zijn we met de auto weggegaan om ergens anders sap te drinken. 's Avonds hebben we met Bente, Isis, Tess, Jonas en Mascha heerlijk gegeten bij restaurant De Brug. Tussendoor hebben we gespeeld met lego en allemaal dieren Toen we daar weggingen knapte mijn buik bijna!

Volgend jaar gaan we misschien wel weer daar kamperen, maar dan neem ik ook mijn broertje of zusje mee. En papa heeft al beloofd dat ie dan vrij neemt, zodat ie niet alleen maar gezellig doet bij het kampvuur, maar ook overdag.

30-07-05: Marnix vierde vandaag zijn verjaardag in Haarlem. Zijn cadeautje hadden we op het aanrecht laten staan. Dom hoor. Roemer, Bo en Bente waren er ook. Ik heb heerlijke knakworstjes gegeten. We konden niet zo lang blijven helaas, want we moesten nog helemaal naar Drenthe rijden.

28-07-05: Vandaag gingen mama en ik bij Jeanette en Martijn in Westzaan op bezoek. Wat een leuk ventje is dat zeg. Hij wilde mij steeds pakken en dan rende ik heel hard weg. Ik moest dan ook heel hard lachen, Mama denkt dat ik verliefd op hem ben. En hij eet heel goed zeg. Hij is dan ook wel een half jaar ouder, maar hij kan ook al boterham zeggen. Goed he?

27-07-05: We zijn op kraamvisite bij het zusje van Yaron geweest, Indy heet zij. Eigenlijk heb ik helemaal niet zo veel van haar gezien, want ik heb steeds met Yaron gespeeld. Ik heb wel gezien dat mama het babytje steeds op schoot had. En later papa, maar dat duurde niet zo lang, want toen ging ze een beetje huilen.

26-07-05: Mama en ik zijn uit logeren geweest. Bij opa Johan en oma Ineke. Mama ging nl naar de baby van Marleen (Nienke) kijken, samen met Manon. Nienke is een dag voor mijn verjaardag geboren. En weet je... nu krijgt Manon ook een baby! Die baby moet nog wel een tijdje groeien in haar buik, want hij komt pas in februari. Mama ging daarna uit eten met Manon, terwijl opa en oma op mij pasten. De volgende dag zijn oma, mama en ik nog even gaan winkelen, maar we moesten weer op tijd weg, want mama moest werken.

18-07-05: We zijn weer terug van vakantie. Wat een feest was dat zeg. Ik heb zoveel mooie stenen gevonden! En ik mocht elke dag naast papa en mama slapen! Nou dat sliep wel goed hoor. Ik ben niet een keer voor achten wakker geworden (ik ging meestal pas om een uur of tien slapen, dus dat was ook wel logisch). Ook in mijn fietskar heb ik me prima vermaakt met mijn speeltjes (vooral de stapel bekers en wiggly-twiggly of zoiets). Maar volgens mama en papa heb ik het grootste deel van de tijd geslapen.

Onderweg...  Pizza is wel erg lekker

We hebben een hele tocht door Frankrijk gemaakt met de fiets. We begonnen met een busreis van Amsterdam naar Souillac, aan de Dordogne. Papa en mama waren bang dat ik een beetje moeilijk zou doen in de bus, maar volgens mij heeft niemand last van mij gehad. Ik heb dan ook heerlijk geslapen, net als op de terugweg. De eerste dag fietsten we naar Rocamadour, waar opa Johan en oma Ineke ook met hun caravan stonden. Daar zijn we gezellig 2 nachtjes gebleven.

Daarna hebben we langs de Vers naar de Lot gefietst en toen via het jaagpad naar St Cirque Lapopie. Papa bleef maar zeggen hoe mooi hij dat dorp vond. Tot aan St. Flour hebben we de Midden-Frankrijk-route gevolgd, maar elke dag werd het zwaarder. Voor papa en mama dan, want ik vond het best wel meevallen. Zeker met mijn nieuwe schoenen.

Maar na een treinrit van St Flour naar Beziers hebben we heerlijk gefietst langs de Herault, door de Languedoc. Vanaf Collias hebben we het nog wat rustiger aan gedaan en heb ik ook veel minder in de fietskar gezeten. Zo hebben we Nimes uitgebreid bekeken, en ook in Arles hebben we uren rondgekeken. Op 14 juli was het feest in elk dorp waar we doorheen kwamen. Zo zagen we stieren in de straten van Maillane en meer dan 100 mensen in hele oude kleren in Chateaurenard. 

Na drie weken waren we in Avignon, waar een theaterfestival aan de gang was. Daar kwamen we niet alleen allemaal artiesten tegen, die allemaal stukjes op straat deden, maar ook Barbara en Walter met de kinderen. Toevallig he? Ik heb ze niet gezien, want ik sliep weer eens... Ik sliep trouwens ook toen papa en mama op de terugweg naar de camping dwars door de bush-bush een of andere mountainbike route uitprobeerden of zo. We waren  bijna verdwaald, zeiden papa en mama, maar ze waren wel heel vrolijk. Het was maar goed dat ze door het losse zand niet meer verder konden, want anders waren we misschien nu nog in Avignon geweest.

Mijn eigen huisje     Lekker slapen terwijl papa en mama eten

Zoals je ziet heb ik niet alleen in de fietskar gezeten, maar ook in de rugdrager. Vooral 's avonds, als we gingen eten, maar ook als we een dorpje gingen bezichtigen. En ook daarin kan ik prima slapen.

We zijn weer rhuis!     Samen met mama pick-nicken

23-06-05: Nog steeds krijg ik verjaarskaarten. Soms omdat mensen het vergeten zijn, maar vandaag kreeg ik er eentje van de collega's van mama van de witsenkade. Die was wel op tijd verstuurd, maar ze wisten mijn achternaam niet goed en ook onze postcode stond er niet op. Terwijl mama daar al 5 jaar werkt! Logisch dat de postbode hem wat later heeft gebracht.

Ook kreeg ik een kaart van Jeanette & Victor, de mama & papa van Martijn. En weet je wat: Martijn krijgt een broertje of zusje, net als ik! En weet je wat: Jeanette is eind november uitgerekend, net als mama!

Ik heb mijn verjaardag ook nog een keer gevierd op het kinderdagverblijf. Ik kreeg daar een hele mooie feestmuts op en een heel mooi boek met foto's van hele jonge dieren.

Feest op het kinderdagverblijf

Maar jullie kwamen natuurlijk op mijn webstek kijken vanwege mijn verjaardag, en de foto's daarvan.

Milou en Esmee waren er ook

's Morgens ging papa op zijn hurken zitten, een paar stappen van mij vandaan. En omdat hij mij riep liep ik naar hem toe. Hij riep meteen mama er bij, want dat had ik nog nooit gedaan, lopen. Tja, dat wist ik nog geeneens. Later, toen ook mijn vriendjes en vriendinnetjes er waren, heb ik ze allemaal laten zien dat ik nu ook kon lopen, al kwam ik nog niet veel verder dan drie stapjes. Elke dag komt daar eentje bij, dus mijn record is nu zeven.

Ik vond het badje geweldig, dat mama tijdens mijn middagdutje had gekocht. Dat was wel ideaal op zo'n hete dag. En ik zit nu ook steeds even op het hobbelpaard van tante Dita. Ook stop ik vaak de dieren van de puzzels die ik van tante Layla en Barbara heb gehad in mijn mond - papa en mama kijken dan altijd een beetje sip; zouden zij het zielig vinden voor de dieren? Ik eet ze toch niet op? En ik kan al heel goed die blokjes uit dat huisje met het rooie dak halen. Moet je gewoon het huis op z'n kop houden! Vooral het blauwe blokje vind ik heel interessant.

Bram en Tess vonden het badje ook fijn

Papa speelt vooral met de lego en dan mag ik het weer uit elkaar schoppen. Dat vindt ie zo leuk dat ie dan de toren steeds hoger maakt. Maar ook heb ik een heleboel leuke boeken gekregen.

En ik mocht de kaars uitblazen      De aardbeien waren het lekkerst!

Eigenlijk vond ik het het leukst dat er zo veel vriendjes en vriendinnetjes waren om mee te spelen. Wel jammer dat ik niet met iedereen kon spelen. Misschien dat jullie een andere keer nog eens kunnen komen, of dat ik bij jullie mag komen spelen.

Tante Ilse was er ook      Oom Peter ging met mij gooien

Wist je trouwens dat ik pas tegen half elf ging slapen?

Wil je weten wat ik hiervoor allemaal beleefd heb, klik dan hier.

'
Laatste wijziging op: 19-06-2007 08:59