Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

4. Van kruipen naar lopen 

 

14-06-2005: Adriaan was jarig vandaag en hij werd 14 jaar. Hij woont in Haarlem en we zijn hem even gaan feliciteren. Ik kon daar heerlijk in de tuin spelen, dansen op de gitaarmuziek van Adriaan en het konijn aaien. Ook kreeg ik een prachtig hobbelpaard, dat de vader van Dita nog heeft gemaakt. Ik moet Dita nog wel even vragen of zij het goed vindt dat ik op haar paard ga hobbelen. In de auto viel ik natuurlijk gelijk in slaap.

Oh ja, gister heb ik alvast een cadeautje voor papa voor meegenomen van het kinderdagverblijf. Dat mag papa zondag pas openmaken, want dan is het vaderdag. Ik heb het zelf gemaakt, maar ik ga lekker nog niet zeggen wat het is.

12-06-2005: Sander en Anke kwamen eten. Zij hadden een cadeau voor mijn verjaardag bij zich. Een schildpad op wielen gevuld met emmertje, schepje en nog veel meer. Ook voor papa had Sander een cadeautje; een DVD van hun wintersportvakantie. Best wel stoer zag papa er uit! Sander ook trouwens. Ik heb Sander mij laten voeren. Van papa wilde ik het niet eens proeven. Nu at ik de bami zo op!

Anke heeft ook een baby in haar buik. Die komt al rond 1 oktober. Ik vond het zo gezellig dat ik niet naar bed wilde. Toen ze weg waren was ik binnen 5 minuten in slaap.

11-06-2005: Vanmiddag gingen we naar de geitenboerderij. Er was een vriendin van oma Vera op bezoek (Marja) en zij wilde Tess en mij natuurlijk ook bekijken. Ik heb de geiten geaaid en gekropen op het terras. De geiten werden ook net gemolken. Zij geven wel 3 liter melk per dag per geit. Veel he?

10-06-2005: We zijn vandaag weer eens naar de markt geweest. Samen met Tess en Mascha. Eerst gingen we koffiedrinken in het Sarphatipark. Maar toen ging het regenen. Tess en ik hadden er niet zoveel last van, want wij lagen onder de regenkap. Mascha en Tess moesten wel wennen aan het slechte weer, want ze zijn net terug van Italie. Daarna gingen we schoenen passen. Tess heeft hele leuke gekregen. Maar ja, zij loopt ook al. Ik moet nog even wachten met nieuwe schoenen totdat ik ook zelf loop. Ik vind het los staan wel helemaal te gek. Oh ja, wisten jullie al dat ik een derde tand heb? Hij zit linksboven en ik heb hem al sinds 2 juni. Mama zegt dat er nog drie andere tanden aan zitten te komen. Ik ben benieuwd.

05-06-2006: Vrijdag om 16 uur vertrokken we op de fiets richting Kockengen. Wat een timing zeg, want dat was precies het tijdstip dat de het onweer begon. Via Abcoude en Baambrugge zijn we naar Loenen gefiest waar we bij de snackbar hebben gegeten. Ik kreeg een stuk kroket. Aan de andere kant van de Vecht wist papa een heel mooi weggetje naar Nieuwersluis. Maar daarna fietsten we via een andere omweg naar het kanaal, waar papa & mama mij met fiestkar en al over een brug moesten tillen om bij de pont verderop te komen.

Om 8 uur kwamen we aan op de mini-camping. De tent vond ik heel spannend. Het duurde dan ook lang voordat ik ging slapen. Zaterdag regende het ook een beetje, maar het ergste was dat we de hele weg naar Zoeterwoude harde wind tegen hadden. Vooral tussen Nieuwerbrug en Bodegraven was het pet-weer. De poncho's van papa en mama klapperden zo hard dat ik bang was dat ik doof zou worden. Maar na de stop bij de chinees was het opgeklaard en gingen we verder naar boerderij Het Geertje. Wat was het daar geweldig; mooi weer, geitjes, koeien, eenden, kippen, een pauw, konijnen, varkens, paarden en heel veel grote jongens en meisjes die daar werkten.

Op het veldje waar we stonden, liep een heel tam konijn. Kijk maar.

 neusje, neusje IK ga je pakken!

We stonden dicht bij Zoetermeer, dus toen wij onze soep met broodjes aan het eten waren kwamen Natascha, Ferry en Sophie nog even langs. De volgende ochtend was het konijn er weer, maar nu had ie een pauw meegenomen. Die heeft wel een uur rond de fietsen en de ontbijttafel gelopen. En wat maakt een pauw een kabaal zeg. Gelukkig was ik nog een beetje doof van gisteren!

Na het inpakken van de spullen kwam Ferry ons halen om naar de eerste verjaardag van Sophie te gaan. Ook Yaron kwam daar. Wat een stoere jongen zeg. Ik mocht hem rondrijden in het nijlpaard van Sophie en daarna reed zijn moeder Heidi ons weer terug naar Het Geertje, waar onze fietsen met bepakking stonden. Ik was ondertussen zo moe, dat ik op de terugweg naar Amsterdam wel 2,5 uur achterelkaar heb geslapen. Toen ik wakker werd waren we al in Uithoorn. Daar gingen we eten en Drinken en ZO.

Om 19 uur waren we weer thuis, net op tijd voor Studio Sport.

01-06-2005: Oom Erwin was jarig. Hij is de papa van Milou en Esmee en hij werd al 38! Het was heel mooi weer vandaag. Mama en ik zijn naar de markt gelopen waar we hadden afgesproken met Monique en Hubert. Hubert is net 4 weken oud en lag lekker te slapen op de buik van Monique. Ik vond het geklets na een tijdje niet meer leuk. Gelukkig gingen ze toen een rondje lopen in het park.

31-05-2005: Ik was alleen met papa thuis vanavond. Ik stond al in mijn pyama te wachten, want mama had om 19 uur een afspraak. Komt papa pas rond 19 uur thuis! Mama was dus veels te laat, maar papa kon er niets aan doen hoor. Hij stond nl in de file. Mama ging asperges eten met haar collega's.

29-05-2005: We hebben cake met aardbeien en slagroom bij tante Ronnie gegeten. Dat was wel leuk. Ik gooide wel alle kussens van de bank op de grond. Tante Ronnie had heel wat te babbelen. 's Middags kwamen Marc en Judith met Kim en Sven nog langs. Zij zijn nu op vakantie, ook in Frankrijk. Zij hebben onze reserve kinderstoel meegenomen en hebben ook nog de rest van de cake met aardbeien opgegeten. Kim vond de aardbeien wel erg lekker. Ik trouwens ook hoor.

28-05-2005:  Het was Landelijke Fietsdag vandaag. Dus dat was een goede gelegenheid om te oefenen voor de zomervakantie. We gaan dan nl fietsen in Frankrijk, van Souillac naar Avignon. Vandaag gingen we eerst naar het Tolhuis in Amsterdam-Noord en vervolgens via het Twiske, Landsmeer, Broek in Waterland, Zunderdorp, Ransdorp (zie foto's) en Durgerdam  weer naar het Tolhuis. Papa en ik zijn daar niet meer naar toe gegaan, want mijn fietskar paste niet over de sluis. We zagen mama dus pas weer aan de overkant.

Op de wipkip onderweg beetje pijnlijk voor mijn knieen, dan maar zo!

Het was erg mooi weer en ik vermaakte me prima met Bert en Ernie in de fietskar.

27-05-2005: Papa en mama waren op stap vanavond. Femke had een musical gemaakt en nu was de voorstelling. De musical heet HE! en het was erg leuk. Isis ging op mij passen. Dat was wel weer gezellig.

24-05-2005: Gisteren is Casper Jonathan geboren, het broertje van Ruben. En ik ben naar het consultatiebureau geweest. Kijk maar op Pleun's groeitabel. IK kreeg natuurlijk ook weer een vaccinatie (DKTP en HIB). Je had zeker al gelezen dat ik ook een broertje of een zusje krijg? 

22-05-2005: Wat een mooi weer was het vandaag.Na de tenniswedstrijd van mama tegen Femke (helaas verloren 6-4) gingen we fietsen naar de dorpjes boven Amsterdam. Met de pont gingen we weer naar centrum en dan naar het Rembrandtpark. Daar gingen we broodjes en cake eten met Marko, Isis, Bente, Tamara, Jim, Jonas, Mascha, Tess, oma Vera en oma Helen. Het was naast de kinderboerderij (wat een goede plek!). Marko en Isis hadden heel veel lekkere dingen gemaakt. Ik kon er moeilijk vanaf blijven (met mijn voeten).

Gisteren was de dag van het "los staan". Ik kan het al steeds langer.

20-05-2005: Vandaag gingen we wandelen met Mascha en Tess. Ik was na het zwemmen in slaap gevallen, al in de auto. Ik heb dik 2 uur geslapen. Het was ook wel weer lang geleden dat ik zwemles had gehad.

Ik heb fijn bijgebabbeld met Tess. Zij had wel weer veel te vertellen. Oh ja, ik ben gisteren elf maanden geworden, nog 1 maand en ik ben jarig.

17-05-2005: Opa Koen heeft vanavond op mij gepast. Ik was de hele dag naar de creche geweest, dus best wel moe. Dus het begon niet zo leuk voor opa Koen. Maar hij heeft mij even in de fietskar gezet en daar voelde ik weer wat veiliger. Toen heeft hij ook nog eens drie boekjes voorgelezen! Ik heb daarna lekker geslapen. Papa en mama gingen lekker tapas eten en daarna naar het theater (Arie en Silvester).

16-05-2005: Vandaag hebben we oma Helen mee uitgenomen, samen met Jonas, Mascha en Tess. eerst gingen we een broodje eten. Oma at wel een boel: een broodje kroket en soep. Daarna gingen we met de rondvaartboot door de grachten varen. Gelukkig was het niet zo druk op de boot en konden Tess en ik lekker rondkruipen en lawaai maken. Omdat oma Helen jarig was geweest gingen we ook nog taart eten bij de Taart van mijn Tante. Zooo.... wat een boel taartjes hebben ze daar. En oma at ook nog een stuk chocoladetaart op! Het was een gezellige middag.

OP de boot Jonas, Mascha en Tess samen met oma Helen

15-05-2005: Sophie kwam langs met haar ouders. Wat is zij al knap. Zij kan al loslopen! Ik heb samen met Sophie achter de loopwagen gelopen en gespeeld met haar in de box. Ze bleven ook gezellig eten. Sophie vond het veels te gezellig en wilde niet slapen.

Kijk, hier staan we in de box.

14-05-2005:  Papa had vandaag sportdag (voetbal) in Papendal, met zijn werk. En ik mocht mee, want mama moest werken. Tijdens de wedstrijden was er een andere mama met twee kinderen die op mij lette, maar met papa was het toch het leukst. En tijdens de bbq heb ik de hele zaal doorgekropen en ook nog zomaar bij een wildvreemde op schoot gezeten. Wat een leuke dag met al die mannen! Ik was ook wel heel moe toen ik thuiskwam.

13-05-2005: Vandaag zijn we naar Artis geweest, samen met Barbara, Rens en Bram. We hebben een heleboel dieren gezien; zeeleeuwen, olifanten, giraffen, beren, apen en nog veel meer. En we hebben in de speeltuin gespeeld. Daar werd ik nat doordat ik aan het kruipen was en een andere mama zomaar de beker van haar kindje over mij heen gooide, stom he? Daarna gingen papa en mama naar de echo want.... ik krijg een broertje of een zusje!!Papa en mama kregen een hele echofilm mee. De baby gaat komen rond 26 november, nou ja, mama kennende kunnen we er beter 2 weken bij optellen want het is zo fijn in haar buik.

11-05-2005: Vandaag gingen we wandelen met Wanda en bij haar koffiedrinken. Ruben heeft een hele mooie loopwagen van Winnie de Pooh, met allemaal geluidjes erop. De lunch hadden we gedaan op de Ringdijk met lekkere kibbeling, nou ja, ik kreeg een bolletjes en een banaan. Papa kwam ook nog langs, want hij werkte thuis vandaag. Gezellig he?

10-05-2005: Het gewone leven is weer begonnen. Papa en mama hebben alweer een dag gewerkt, ik ben gister weer naar de creche geweest en heb aan alle kinderen laten zien dat ik van mijn nichtjes op de vakantie heb leren nee-schudden. En vandaag mocht ik ook weer een uurtje naar de creche, want de schoolfotograaf kwam langs. Aangezien ik nu al hele lange haren heb en krullen had ik een stoer staartje op mijn  hoofd. 's Middags hebben we nog lekker gespeeld bij Tess. Ik mocht blijven eten. En ik heb mijn hele bord leeggegeten (rodekool met aardappels en gehakt a la Mascha).

05-05-2005: Heerlijk gelunched bij Cafe Stevens aan de Nieuwmarkt. We moesten natuurlijk wel even bijkomen van de vakantie. Wat is het weer koud hier in Nederland.

04-05-2005: We zijn weer thuis. We kwamen in de regen aan. Wat een verschil zeg. Vanmorgen zijn we nog naar het zwembad geweest, dat was wel fijn.

Met papa bij het zwembad

03-05-2005: Morgen gaan we al weer terug naar Nederland. Daar schijnt het erg koud te zijn. Ondertussen zijn we naar Antalya geweest en is mama naar een Turks badhuis geweest. Verder is het een erg relaxte vakantie. Papa heeft gecrosst op de waterscooter en mocht gaan parasailen, wel spannend hoor.

30-04-2005: Het is Koninginnedag dus ik had mijn oranje broek aan. Je merkt er alleen niet zoveel van hier in Turkije. Het is prachtig weer, rond de 26 graden. En ik heb al heel wat zandtaartjes gemaakt en gegeten! Ook zwem ik in e zee en het zwembad met mijn Nijntje zwemband. Milou houdt mij aardig bezig. Samen met haar zusje Esmee wandelt ze met mij door de eetzaal en speelt ze met mij in het water en het zand. Dan straal ik helemaal.

Zo heb ik niet zo'n last van de zon. Dit zijn mijn vrienden van het strand

27-04-2005: Vandaag gingen we op vakantie! Met het vliegtuig. En er gaan een heleboel mensen mee; opa Johan, oma Ineke, Erwin, Carla, Milou, Esmee, Ilse en Peter en natuurlijk papa en mama. Jippo kan niet mee, dus hij is een weekje naar het dierenasiel. Vannacht kwamen we heel laat in Turkije, Side aan. pas om half 5 lagen we in bed.

24-04-2005: Er zijn twee oudtantes over uit Engeland. En die wilden mij natuurlijk graag zien (en niet papa en mama!). Dus ik mocht in de fietskar, want het was mooi weer en we zijn naar de geitenboerderij gefietst. Daar hebben we, samen met de tantes en oma Vera en Isis, Marko en Bente, gespeeld op het kleed en in het gras. Ook heb ik een ijsje gegeten, dat vond ik wel erg lekker. In de fietskar slaap ik heel fijn. 's Avonds moest mama weer werken, dus we moesten op tijd terug.

23-04-2005: Vandaag kwam Isis op mij passen, want papa en mama gingen eindelijk uit eten. Samen met Femke en Lenneke, Bas en Wanda en Marnix en Suus. Ze habben heerlijk gegeten en ik was heel lief voor Isis. Was dan ook erg moe en ben snel gaan slapen. Overdag gingen we nog even de nieuwe tent opzetten in het park, maar de tent was wat laag en klein. Tess was ook in het park.Ik merkte er niet zoveel van, want ik sliep. Mama had eerst getennist met Femke (en gewonnen!).

21-04-2005:  Samen met Mascha en Tess en Jacqueline en Jessie hebben we in het park gespeeld. Tante Mascha heeft een heel groot kleed om op te spelen. Dat is wel fijn, anders zit ik steeds zand en gras en andere dingetjes te eten. Tess kan al bijna los lopen, goed he?

20-04-2005: Mama heeft vandaag gezellig koffie gedronken met Wanda. Wanda heeft een baby in haar buik, die er rond 20 mei uit gaat komen, dus zij heeft lekker vrij. We hebben dan ook een heel stuk gewandeld op zoek naar een plekje waar we een broodje konden eten en mijn wagen naar binnen kon. Dat was pas dichtbij Artis, cafe Koosje. Naast ons zat een meneer die mij wel heel gezellig vond en ik vond het eigenlijk ook wel prima. Jammer genoeg was Ruben er niet bij. Hij was naar het kinderdagverblijf. Nou ja, ik zie hem vast wel binnenkort.

18-04-2005: Morgen ben ik 10 maanden, maar papa en mama vinden dat nog steeds geen reden voor een feestje. Pas als ik 12 maanden ben, zeggen ze. Maar Noa is morgen 12 maanden en die had gisteren al een feestje... Dat was trouwens wel heel gezellig. Joel zag mij alleen niet staan, want die had meer oog voor zijn buurmeisje en Tess (nee, niet mijn nichtje). En ik heb Sophie laten huilen, terwijl ik haar alleen maar wilde knuffelen! Ik was ook zo blij om haar na de vakantie weer te zien. En ik heb weer van alles geproefd, zoals blaadjes, gras, steentjes en zand. Vooral de steentjes en het zand vond ik lekker. Ook papa en mama hebben van alles gegeten, want daar zorgen Wim en Anique wel goed voor.

poppenwagen op de verjaardag van Noa

Daarna zijn we ook nog even naar de kinderboerderij in Zoetermeer geweest, maar eigenlijk had ik het wel een beetje gehad. Ik heb ook nog nooit zo lang buiten in de zon gespeeld. 's Avonds was ik bijna mijn stem kwijt, maar ik heb natuurlijk nog wel gezien dat Ajax in Rotterdam een makkie had tegen Feyenoord.

14-04-2005: Normaal halen papa en mama mij pas op van de creche als bijna iedereen al weg is, maar vandaag was mama een van de eersten. Dat was vanwege de eerste verjaardag van Tess. Er was veel familie, maar ik moest wel een uur wachten voordat Tess eindelijk uit haar bed kwam. En die was toen natuurlijk helemaal fit, terwijl ik juist best moe was. Op de creche had ik ook niet zo veel geslapen. Dat zagen papa en mama ook, dus die wilden mij in het bed van Tess leggen. Maar hoe kan ik dan met Tess spelen? Gelukkig hoefde ik niet zo lang te schreeuwen. En toen ik mijn fles melk had gekregen voelde ik me weer stukken beter.

13-04-2005: Ik heb een bult op mijn voorhoofd. We hebben thuis zo'n stoel op wieltjes en toen ik daar vanaf op de bank wilde klimmen, viel ik er tussen. Papa en mama keken toen zo boos naar elkaar - ik dacht even dat ze ruzie gingen maken.

11-04-2005: Vandaag kwamen Femke en Lenneke eten. En net als de andere avonden, kon ik niet zo goed slapen en heb ik net zo lang geroepen tot ik er ook bij mocht zitten.

10-04-2005: Ik weet wat er in die doos zat: een fietskar van de Decathlon, zodat ik ook mee kan op fietsvakantie! Vandaag ben ik in mijn nieuwe fietskar naar Kim & Sven geweest. Om de slee en de opzetstoel terug te brengen, maar vooral om de kar uit te proberen. Ik kon papa goed bijhouden en bleef steeds zo'n anderhalve meter achter hem. Op de heenweg kon ik nog best lang wakker blijven, door steeds te zingen, maar op de terugweg heb ik alleen de overtocht op de pont meegemaakt. Bij wind tegen kon ik papa horen hijgen. Op de terugweg regende het, maar daar had ik helemaal geen last van.

Lekker ingepakt in de fietskar

's Avonds hebben we gegeten bij Marie, die nog wilder was dan ik! Gelukkig lette haar papa goed op, want anders had ik nu een hersenschudding. Eigenlijk was ik best moe - van die fietstocht, denk ik - maar toch kon ik niet slapen. En omdat papa zware hoofdpijn had - ook van het fietsen, misschien - zijn we redelijk op tijd weer naar huis gegaan.

08-04-2005: Papa kwam vandaag thuis met een grote doos, maar hij moest al snel weer weg om te volleyballen. En mama ging vanavond de dienst in en moest vrijwel meteen een babytje gaan halen. Dus heeft opa Koen een keertje op mij gepast. Moest ik wel even aan wennen. Maar gelukkig was hij samen met Dita. Ik had haar nog nooit gezien, maar zij had al heel lang een cadeautje voor mij, zei ze. Een heel leuk boek over Dikkie Dik.

06-04-2005: Mama was bijna de hele dag op pad met haar vriendinnen en dus kwam oma Vera weer eens oppassen. Ik vond het heel gezellig. Maar toch heb ik het haar niet makkelijk gemaakt! Zo heb ik onderweg naar buiten - we zijn met ome Haro naar het park gewandeld - mijn luier vies gemaakt, zodat oma weer naar binnen moest om mij te verschonen. En 's middags viel ik pas in slaap net toen we weer naar binnen gingen! Tja, toen was ik natuurlijk meteen weer wakker. Om 6 uur kwam papa al weer thuis en die bracht mij een dikke kus van tante Layla. Ze hebben mij toen samen in bad gedaan. Oma, stuur je mij nog even een foto daarvan, dan zet ik 'm hieronder!

hier komt de foto van mij in bad met oma Vera

03-04-2005: Net terug van vakantie en meteen al brunchen met mijn nichtjes Tess en Bente. Ik was zo opgewonden dat ik tussen kwart voor negen en half vier 's middags niet eens aan slapen heb gedacht! En binnenkort zien we elkaar weer allemaal, want 14 april wordt Tess al 1.

vlnr Tess, pleun en Bente

03-04-2005: Vannacht zijn we teruggekomen van onze wintersportvakantie. Nou ja, echt wintersport vond ik het niet, want alleen de eerste dag heb ik de sneeuw van dichtbij gezien. Meestal bleven we in het enorme apartement dat oom Jonas ons had aangeraden. Hij werkt namelijk bij GoGo tours. Papa en mama hebben weer heel veel foto's gemaakt - ook van mijn vriendinnetjes Sophie en Noa.

In bad met SophieVan wie heb ik toch die krullen?Spelen met Sophie (rechts) en Noa (links)IK kan al autorijden!

 

Als je meer wilt zien en horen moet je ze maar eens langs komen. Maar wat ik nog wel even wil vertellen is dat het heel erg gezellig was en dat ook de ouders van Sophie (Natascha & Ferry) en die van Noa en Joel (Wim & Anique) goed op mij gepast hebben. Want papa en mama zijn wel 4 dagen niet thuis geweest!

Joel heeft trouwens sleetje gereden met papa. Op de mooie houten slee van Marc & Judith. En ook hebben Joel, Noa, Sophie en ik allemaal wel een paar keer op het blauwe opzetstoeltje gezeten. Papa moet dat stoeltje maar gauw terugbrengen naar Landsmeer, want ze zullen 'm wel missen. Wist je trouwens dat Kim gisteren 2 is geworden? Nog gefeliciteerd!

zal ik hier ook een foto zetten?

22-03-2005: Vandaag gingen we een lang stuk wandelen. Helemaal naar het Vondelpark, erdoor en weer terug. Samen met Mascha en Tess. Volgens mama Mascha leek Tess net een krentenbol met al die ingedroogde waterpokken. Ze jeukten wel denk ik. Ik hoop dat ik ze niet krijg. Heb maar niet met haar gespeeld. Het weer was prachtig. Heel wat bankjes bezocht.

1 van de bankjes

20-03-2005: Eindelijk hebben we Bente, Marko en Isis gezien. Wat is Bente groot geworden! We hebben lekker gewandeld langs de Amstel en toen nog gezeten op een bankje in de buurt van De IJsbreker. Daarna gingen zij sporten. Omdat ik net in slaap was gevallen en het zo mooi weer was, hebben papa en mama nog een stuk gewandeld en een drankje gedronken bij Cafe Springer op het Beukenplein.

Samen met de BloklandjesEn de kleinste Blokland

Als klap op de vuurpijl gingen we een sapje drinken bij Marc en Judith en Kim en Sven. We mogen hun slee en kinderstoel voor de vakantie lenen. Aardig he?

Wil je weten wat ik hiervoor allemaal beleefd heb, klik dan hier.

Laatste wijziging op: 03-01-2007 14:57