Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

3. Ik leer kruipen

 

19-03-2005: Papa is terug van wintersport. Ik herkende hem bijna niet, hij heeft zo'n bruin hoofd! Wel gezellig hoor, want hij heeft allemaal stoere verhalen te vertellen, bijv over een helikoptervlucht. s Middags was mama er weer niet (alweer tennisen, ze heeft een nieuwe hobby!). Maar daarna waren we gezellig met zijn drietjes.

18-03-2005: Ik heb vanmorgen heerlijk lang geslapen. Zelfs zo lang dat we de zwemles gemist hebben. En mama was nogal verrast toen ze op mijn kamer kwam, want ik stond in bed. Dat ik kon staan wisten we wel, maar dat ik ook in mijn bed van rugligging (zo slaap ik het lekkerst) naar stand kon was nieuw! 's Middags hebben we een heel stuk gewandeld; over de markt, naar e kinderboerderij en op de terugweg langs bij Monique en Marie en Jules. Wat een gezellige dag. En toen kwam oma Vera ook nog op mij passen omdat mama een kennismakingsavond had voor de nieuwe leden op de tennisclub.

lekker in bad

16-03-2005: Eerst heb ik lekker gewinkeld met mama en oma. 's Middags kwamen Milou en Carla (esmee was naar een verjaardagsfeestje). Milou heeft mij mijn fruithap gegeven en gewandeld met mij. Dat vond ik erg gezellig. We gingen wat later terug naar Amsterdam, want de auto was stuk en dat moest opa eerst repareren (wat goed van opa hŤ?).

15-03-2005: Mama was vandaag ook gekomen in Hengelo, nadat ze eerst naar de kapper was geweest. Ik lag heerlijk in de buggy te slapen en toen ik wakker werd, had ik niet eens in de gaten dat mama er ook was. Pas een paar uur later besefte ik het en deed ik enthousiast. Ik had natuurlijk ook leuke dingen gedaan met opa en oma. En vanavond was mama er weer niet. Ze ging uit eten met Leonie, een oude schoolvriendin.

logeerpartijIk vind Milou leuk!

13-03-2005: Roemer vierde vandaag zijn eerste verjaardag. Hij kreeg allemaal mooie kado's. Ik heb daar lekker gespeeld. Hij had nl een hele mooie Nijntje-tent.

Toen we thuiskwamen waren opa Johan en oma Ineke er. Zij hebben mij opgehaald voor een logeerpartij in Hengelo. Mama moet werken en heeft dus geen tijd voor mij. Ze haalt me dinsdag al weer op hoor.

11-03-2005: Vandaag gingen we weer zwemmen. Papa kwam niet meer thuis. Hij was al op tijd vertrokken. Eerst moest hij werken in Den Bosch en daarna ging hij op wintersport in Frankrijk. Mama en ik moeten ons dus een week lang zonder hem vermaken.

08-03-2005: Vandaag hebben we eindelijk het nieuwe buurjongetje bekeken; Stijn. Hij is al bijna 2 maanden, dus dat werd wel tijd. Hij is net zo dwars als ik was; hij wil ook niet uit de fles drinken. Terwijl ik dat nu echt heerlijk vind. En ik kan kruipen, op zijn echt: op mijn knieŽn.

05-03-2005: Mama moest werken! En het leuke was dat opa Koen vandaag jarig is en ook neef Koen (neef van papa) Ťn er is een baby geboren vandaag die Koen heet! Toevallig he? Papa moest volleyballen. Mama en ik zijn gezellig meegeweest. Hij moest tegen zijn oude club KVA. Helaas verloren. Ik mocht bij al die mannen op schoot. Lief hoor.

01-03-2005: Ik heb een uitgebreide fotosessie gehad. Bij een echte fotograaf. Ik moest in allerlei poses staan, zitten. En daarbij ook nog eens verschillende attributen. Spannend hoor.

27-02-2005: Vandaag vierde Femke haar 32e verjaardag! We gingen naar Snowplanet in Spaarnwoude. Natuurlijk kon alleen papa of mama skiŽn, want er moest ook iemand bij mij blijven. Dus ging mama een uurtje. Wel leuk hoor, korte baan, maar goed om weer even te proberen. Oh ja, gisteravond was iedereen bij ons die mee gaat op wintersport met Pasen. Ik heb lekker gespeeld met Noa en Sophie en natuurlijk JoŽl. Lekker gegeten en al een oppasschema en kookschema gemaakt. Het wordt vast gezellig.

20-02-2005: Jarno en Marjon zijn verhuisd naar Zwolle. En ook dat werd gevierd met een feestje op zaterdag. Ik mocht niet mee, maar Isis heeft op mij gepast. Het was een heel gezoek voor papa en mama om hun huis te vinden. Zij wonen nl in zo'n nieuwbouwwijk die nog niet op de kaart staat, handig!

Zondag ben ik samen met papa naar de verjaardag van Ruben geweest. Hij is vrijdag 2 jaar geworden. Mama was ziek dus die heeft thuis geslapen.

16-02-2005: Wauw! Anique werd vandaag 32 jaar! En dat hebben we natuurlijk gevierd. Lekker taart gegeten en gespeeld met Noa en Sophie. Zij zijn bijna net zo oud als ik, of eigenlijk net ietsjes ouder. Met hun ga ik ook op wintersport met Pasen.

14-02-2005:  Vandaag werd ik door Lotte opgehaald bij de creche. Dat was wel leuk. Maar tijdens de vergadering van mama's werk was ik toch wel moe en hongerig na zo'n dag spelen en zijn we lekker naar huis gegaan.

11-02-2005: Wat een gezellige dag! Eerst heb ik gezwommen en daarna gingen we met Wanda (en de baby in de buik) en Ruben koffie drinken. Na mijn middagslaapje hadden we afgesproken met Mascha en Tess. We zaten zulke lekkere tortillachips te eten bij Villa Maas, dat mama de tijd een beetje vergat. Dit weekend gingen we namelijk helemaal naar Paterswolde samen met Marc, Judith, Kim en Sven.

Het was wel rot weer het hele weekend. regen, regen, regen. We sliepen in blokhutten met leuke slaapnissen (1 voor papa en mama en 1 voor mij). Aangezien het geen weer was om te wandelen, zijn we naar een hele grote kampeerwinkel geweest, De Vrijbuiter. Wat een boel tenten. Kim van 2 jaar vond het geweldig om alle tenten in en uit te gaan.

Waar zijn die pinguins nou?

De volgende dag zijn we naar de dierentuin in Emmen geweest. We hebben bijna alle beesten gezien, op de vlinders na.

08-02-2005: Opa Koen kwam gezellig eten met papa. Mama ging zelfs uit eten met haar collega's. De volgende dag kwamen opa Johan en oma Ineke. Ze hebben leuk met mij gespeeld. 's Avonds moest mama helaas weer werken en gingen opa en oma terug naar Hengelo. Maar volgende maand ga ik bij hun logeren . Papa is dan op vakantie en mama moet werken.

06-02-2005: Vandaag was een drukke dag. Om 12 uur moesten we in Apeldoorn zijn om daar te brunchen met familie de Zeeuw. Ik heb een hele tijd in de kinderwagen naast de tafel geslapen. Heerlijk! Daarna lekker gewandeld bij paleis het Loo. En toen moesten we als een speer door naar de borrel van Wanda. Zij was nl afgelopen maandag 30 geworden. Helaas konden we maar eventjes blijven omdat mama moest werken.

Oh ja, ik krijg mijn eerste tandjes. Je voelt net de puntjes doorkomen aan de onderkant.

05-02-2005: Vandaag heeft mama getennist in  Amstelpark. Ook papa deed een poging. Ik stond op de scheidsrechterpositie en vond het erg interessant.

01-02-2005: Vandaag zouden we foto's gaan maken van mij bij een fotograaf. Helaas kreeg ik koorts; 39,8! Dat was wel even schrikken. Maar met paracetamol ging het redelijk en daalde de koorts ook steeds. Ik heb twee dagen lang veel geslapen en wel redelijk gegeten. Wel pittig voor mama, want papa was een paar dagen aan het werk in het zuiden van het land en bleef daar ook slapen.

Donderdag dus ook geen kinderdagverblijf voor mij. Gelukkig kon oma Vera weer bijstaan en heeft lekker op mij gepast de hele dag.

30-01-2005: Mama moest het hele weekend werken en ik mocht met papa op stap de hele dag. Eerst gingen we naar een verjaardagsfeestje. De supermarkt daarna heb ik niet zo gemerkt, want ik was zo moe van het feestje dat ik gelijk in slaap ben gevallen. Thuisgekomen kwam oma Vera oppassen, want papa had een volleybalwedstrijd. Zondag gingen we met zijn drietjes naar de fiets- en wandelvakantiebeurs in de RAI. Leuk ideetjes op doen om op fietsvakantie te gaan met een kindje van straks 1 jaar. Er was genoeg keuze.

28-01-2005: Eerst heb ik vanmorgen gezwommen. Heerlijk was het weer. Die wilde spetterspelletjes liggen mij wel. En onderwater vind ik ook helemaal niet erg.

Na een broodje bij Kaap Kot, met natuurlijk mijn zwemmaatje Tess en haar mama, gingen we naar het consultatiebureau, kijk maar op Pleun's groeitabel . Ik heb nu een heel schema meegekregen van wat ik mag eten; brood, bambix, yoghurt, vlees. Dus mama heeft dat maar gelijk gekocht bij de supermarkt. Leuk, gaan we oefenen de komende tijd. Het gaat zo goed met me dat ik pas weer in mei terug hoef te komen. En dan krijg ik ook weer een prik (jakkie!).

25-01-2005: Tess kwam een paar uurtjes bij ons spelen, want haar mama moest even werken... Gezellig hoor! Tess kruipt wel steeds weg, dat vind ik niet zo leuk, want ik kan er nog niet achteraan kruipen. Toen Mascha en Tess er waren heb ik mijn kunstje van afgelopen zondag nog wat uitgebreid; op mijn voeten staan na het optrekken. Stoer he?

spelen met Tess

's Avonds in het badje werd ik helemaal wild; zitten, staan, klimmen, op de buik, op de rug, alles wilde ik doen. Ik had zoveel lol, en papa en mama ook!

Dus nu hebben we de box maar op een lagere stand gezet, anders kieper ik er misschien uit.

24-01-2005: Dit weekend was papa er dus niet... Hij zat in Frankrijk, zoals ik al vertelde. Mama en ik hebben ons prima vermaakt. Zondag kwamen oma Vera en Haro nog langs. Toen heb ik maar gelijk een nieuw kunstje voorgedaan; me optrekken aan de box en dan staan. Het lukt me nog niet om op mijn voeten te staan, maar dit vind ik ook al geweldig!. Mama heeft het zelfs gefilmd voor papa!

Ik kan me optrekken!

21-01-2005: Na het zwemmen vertrokken we gelijk naar Hoorn. Barbara woont daar samen met Serge en Rens en Bram. Ik mocht lekker in de boks spelen samen met Bram. Wel een lief jongetje hoor, die Bram. Hij is 3 maanden jonger dan ik, maar al heel wijs. En hij lacht ook heel veel!

Samen met Bram

Na het eten vertrok papa richting Frankrijk. Hij ging skien met Rems en Bart. Helaas hadden ze pech onderweg met de auto. De Franse  wegenwacht heeft ze geholpen, maar zaterdag moest de auto nog wel gerepareerd worden in de garage.

Oh ja, we hebben een muis gevangen! Wel zielig, hij had zijn oogjes nog open. maar gelukkig is die nu dood. Hopelijk dat hij geen hele familie achtergelaten heeft.

20-01-2005: Vanavond zou opa Koen oppassen. Maar dat bleek later toch niet nodig te zijn. De tennisles van mama ging niet door. Dus heeft opa Koen gezellig meegegeten met de kip-kerrie en daarna nog wat gedronken. Papa had om 21 uur een volleybalwedstrijd. Helaas heeft hij verloren.

 

18-01-2005: Tess en Mascha kwamen koffiedrinken. Tess kan al heel goed kruipen en staan en zichzelf optrekken. Ben ik wel een beetje jaloers op hoor. Maar ja, zij is ook twee maanden ouder, dus ik moet maar even geduld hebben. Ik kan in ieder geval wel al heel goed zitten. En op mijn buik spelen vind ik ook steeds leuker. Ook slaap ik weer goed in 's avonds en word dan pas de volgende ochtend wakker. Met mijn voeten spelen vind ik ook al een hele tijd leuk. Omstebeurten stop ik ze in mijn mond. Tanden heb ik nog niet, maar die heb ik ook niet nodig, want mama pureert toch alles.

14-01-2005: Vandaag gingen we eindelijk weer zwemmen. Aan het eind van de middag gingen we met de trein naar Den Bosch. Ik was nog nooit met de trein geweest! Femke ging ook mee, want Lenneke en Boris waren al in Den Bosch. En dit weekend gingen we naar een huisje van staatsbosbeheer in Haelen. Vanaf Den Bosch gingen we met de auto.

.De hoeve in HaelenKnuffelen met Ruben

De trein zat propvol. Ik zat bij mama op schoot en omdat het donker werd kon ik mijzelf zien in de ramen. Dat was erg leuk.

Wat een groot vakantiehuis zeg. Papa had de kachel al aangedaan en de kaarsjes ook. Het huis was heel groot. Met name de woonkamer! Het lag middenin de bossen van Limburg. De dagen erna waren erg gezellig. Niet alleen Femke en Lenneke waren er, maar ook Wanda, Bas en Ruben. We hebben lekker gegeten, gelezen, gevoetbald, gewandeld, gedronken, etcetera, etcetera.

Zondagavond vertrokken we weer, want papa en mama moesten weer werken op maandag.

13-01-2005: Wat een drukte zeg, bij mama op de praktijk. Er was een borrel om de nieuwe maatschap te vieren. Wel gezellig hoor. Ik was met papa gekomen, want mama moest daarna gelijk door om te tennissen. Dat lukte allemaal net.

11-01-2005: Vandaag ging ik samen met mama naar opa en oma in Hengelo. We moesten wel een boel meeslepen, maar gelukkig paste het allemaal in de Saxo van mama. Oh ja, daarvoor ben ik bij de tandarts geweest, nou ja, mamna had controle en ik mocht mee. De tandartsassistente zei wat tegen mij en dat vond ik toch wel eng. Daarna vertrokken we pas naar Hengelo. Opa en oma waren wel helemaal blij om mij weer te zien. We zijn gezellig gaan winkelen in Oldenzaal. En 's avonds heb ik bij mama in het grote bed geslapen.

De volgende ochtend haalde oma mij uit bed en mocht ik nog even tussen haar en opa in liggen.

We moesten weer op tijd weg, want Manon kwam langs in Amsterdam. Leuk om haar weer te zien. Mama en zij hebben weer flink bijgebabbeld.

04-01-2005: Wim kwam langs uit Den Haag. Hij was alleen, zonder Anique, Joel en Noah. Maar het was wel gezellig. Hij had een heel mooi speeltje voor mij meegenomen; een hond waarbij je zijn bek kon openen en dan kan ik mijzelf zien in de spiegel! ( het hondje kan nog veel meer hoor). Verder gebeurde er niet zoveel bijzonders deze week. Ik slaap niet meer zo lekker in 's avonds. Het is ook veel te gezellig bij papa en mama.

01-01-2005: Vandaag vierde Yaron zijn eerste verjaardag. Papa ging hier alleen naar toe, want mama moest 's avonds werken en ik was al zo uit mijn ritme, dat het misschien rustiger was voor mij.

31-12-2004: Vandaag is het de laatste dag van het jaar! En dat gingen we vieren bij Femke en Lenneke. Ook Wanda, Bas en Ruben waren van de partij. Wat was het gezellig. Ik wilde dan ook niet eerder slapen dan 23 uur. Maar ik heb niets gemerkt van het vuurwerk. We zijn daar leker blijven slapen, wel zo makkelijk voor papa en mama. De volgende dag was een slome dag. We moesten allemaal bijkomen van de late avond en mama moest alweer gelijk werken!

28-12-2004: Vandaag weer naar het consultatiebureau geweest. Wat een aardige mevrouw zeg! Eindelijk heeft mama tips gekregen over welke en hoeveel voeding ik moet en mag hebben. Want mama en papa deden eigenlijk maar wat. Wil je weten hoe groot ik nu ben? Kijk op Pleun's groeitabel.

27-12-2004: Mijn eerste kerst is al weer voorbij. Het was wel gezellig. Eerste kerstdag waren we bij Ilse en Peter, samen met opa en oma en Erwin, Carla, Milou en Esmee. We hebben lekker gewandeld en daarna Japans gegourmet. We hadden allemaal een mooie feestmuts op uit de christmas-cracker. Ik vond het veel te gezellig, dus wilde eigenlijk ook niet slapen, maar ja dat heb ik ondertussen wel weer ingehaald hoor.

Zoek de komkommersamen met Tess

Tweede kerstdag kwam er bezoek bij ons; Opa Koen, oma Vera, Haro, Mascha, Jonas en Tess. Oma Vera had een spel meegenomen en dat hebben we natuurlijk even uitgeprobeerd. Ik heb met Tess gespeeld. Dat wordt steeds gezelliger, want ik kan ook steeds langer zitten.

22-12-2004: Ik heb vannacht bij papa en mama in bed geslapen. Ik kon niet goed slapen omdat mijn longen vol met vocht zaten en ik het er niet kon hoesten. Ik had geen koorts hoor. Toch maar even naar de dokter geweest, maar het schijnt dat baby's niet zo goed kunen hoesten en dat is normaal. Het kan wel een paar weekjes duren voordat ik weer de oude ben.

Ik krijg al allerlei hapjes; boontjes, bloemkool, fruit, worteltjes. Boontjes en bloemkool vind ik niet zo lekker, maar mama vind die potjes ook stinken hoor. Fruit vind ik wel erg lekker.

Laetitia, een collega van mama, heeft mij zelfs wat mandarijn gegeven toen we op de praktijk waren. Lekker hoor! 

21-12-2004: Mama heeft vandaag afdrukken gemaakt van mijn hand en voet met verf. Ze zijn goed gelukt, want ik hield ze goed stil. Papa had een kerstdiner van zijn werk vanavond en hij kwam met allerlei cadeautjes thuis.

20-12-2004: Wat een weekend zeg! Zaterdag ging ik overal mee naar toe met papa en mama; de IKEA, praxis, boodschappen doen in de supermarkt. En zondag was papa de hele dag op stap. Hij ging klussen bij Marnix en Suus in Haarlem. Zij hebben daar een nieuw huis dat flink opgeknapt moet worden. En 's Avonds ging papa weer naar de wijn-vergadering met de buren. Dat gaat over de Vereniging van Eigenaren van het pand waar  wij in wonen.

Maandag ging mama, nadat ze had gewerkt lekker wat eten met Wanda en Femke in cafe Bloemers en was ik lekker alleen met papa.Ik sliep hoor, dus ik merkte er niets van.

Wil je weten wat ik hiervoor allemaal beleefd heb, klik dan hier.

Laatste wijziging op: 03-01-2007 10:48