Pleun's website | Pleun's vriendjes & vriendinnetjes | Pleun's familie | Pleun's modeshow | Pleun's groeitabel | Pleun's verwijzingen | Pleun's papa en mama | 1. Slapen, eten, poepen en huilen | 2. Over school en de fles en zo. | 3. Vooruit kruipen | 4. Van kruipen naar lopen | 5. Mama groeit ook | 6. Ik heb een broertje | 7. Ik ga op het potje en Roemer leert lopen | 8. Ik leer Roemer pwaten | Gastenboek

2. Naar school en dus de fles

17-12-2004: Ik ben net terug van zwemmen. Ik mocht vandaag voor het eerst mee doen met de groteren van half 11. Dat gaat een stuk wilder zeg. En mama's haren werden ook helemaal nat. En ik kan ook hele mooie spetters maken met mijn handen. Verder pak ik steeds mijn voeten of met mijn handen of met mijn mond, een erg leuk spelletje.

16-12-2004: Oma Vera heeft mij van de creche gehaald. Het regende wel onderweg, maar ik bleef mooi droog in de buggy. Onderweg was ik in slaap gevallen. Oma heeft lekker gekookt voor mama. Papa was pas heel laat thuis en at niet mee. Ik kreeg vandaag perenhapje, heerlijk!

14-12-2004: Mama wordt vergeetachtig, want na 3 dagen weet ze al niet meer wat we hebben gedaan. Volgens mij zijn we gewoon thuis geweest. Oh nee, we hebben gelunched bij Villa Maas. Dit is een soort lounge-tent met banken. . We waren samen met Mascha en Tess. Daarvoor hebben we geklust op de praktijk. Ik vond dat niet zo'n succes. Wat een lawaai met die boor en wat een boel mensen. 's Avonds had papa een kerstboom meegenomen. Die staat nu voor het raam met allemaal mooie lichtjes en ballen. Gelukkig zijn de ballen van plastic, want als ik in mijn wipper voor de kerstboom zit, kan ik precies met mijn voet er een bal uit schoppen.

Wat een smeerpoets!

Mijn eerste wortelhapje (14 december)

Vandaag heb ik ook warme worteltjes gegeten. Ik ben nu 6 maanden (bijna) en mag allerlei lekkers eten; rijstewafels, fruit. Ik merkte het wel aan mijn darmen. Mijn hoofd wordt heel rood als ik moet poepen, want dat gaat niet zo makkelijk. Even wennen he?!

13-12-2004: Vandaag moesten papa en mama weer gewoon werken, Ik mocht naar het kinderdagverblijf. 's Avonds hadden we weer allemaal eters. Mama's collega's kwamen vergaderen bij ons en de meneer van de website van de praktijk kwam vertellen over websites bouwen. Ik viel dan ook wel snel in slaap en werd pas weer om 8u45 's morgens wakker.

10-12-2004: Vandaag heb ik voor het eerst gevlogen. Met de KLM naar Milaan. We moesten al vroeg opstaan want het vliegtuig vertrok om 8u10. Dus om 5u45 liepen we naar het Amstel-station. We hadden 45 minuten vertraging omdat er ijs op de vleugels zat. Maar dat kwam goed uit, want tegen de tijd dat we opstegen, kreeg ik mijn flesje en viel ik gelijk in slaap.

In Milaan was het prachtig weer (13 graden, strak blauwe lucht). Het hotel was goed en ik sliep in een campingbed bij papa en mama op de kamer.

bovenop het dak van de Dommet papa in bad

We hebben heel veel gezien; De dom (zelfs op het marmeren dak geweest!), de Galleria, Cimitero Monumentale, Viale Papiniano, la Zucca etc etc. Lekker gegeten en ook minder lekker gegeten. Zondag vlogen we weer naar Amsterdam en ook toen was ik weer in mijn sas. Thuis heb ik wel een boel bijgeslapen hoor, want ik moest natuurlijk naar iedereen lachen die ik tegen kwam en dat kost wel energie.

08-12-2004: Sinterklaas was al weer uit Nederland vertrokken. Toch kwam hij vandaag nog langs bij papa en mama. Eerst om 11 uur. De vroedvrouwen-vriendinnen van mama kwamen brunchen en ze hadden lootjes getrokken. Er waren allemaal leuke cadeau's en gedichten en een heleboel lekkere hapjes.En hoera, Marleen krijgt ook een baby. 's Avonds kwamen de volleybalvrienden en ook toen waren er weer vele cadeau's en gedichten en lekkere hapjes. Wat een succesdag.

Ik kan al steeds beter zitten en wil echt alles van de tafel pakken. Als ik het eenmaal te pakken heb, laat ik het los en ga ik op zoek naar iets anders.

05-12-2004: Vandaag hebben we gebruncht bij Jonas en Mascha. Ook Marko, Isis, Bente en Tamara waren van de partij. Gezellig hoor. Sinterklaas was langsgeweest met allemaal mooie cadeau's en mooie gedichten. Papa had mij tegen een tafeltje gezet, staand, en toen bleef ik gewoon staan!

04-12-2004: Mama ging naar de kapper. Daarna moest ze nl op de foto met haar collega's voor de nieuwjaarskaart. 's Avonds gingen papa en mama voor het eerst sinds ik geboren ben een avondje samen uit. Ze hadden een loveseat-arrangement voor de film Bridget Jones 2; samen op een bankje en lekkere hapjes erbij. Daarna hadden ze zelfs nog tijd om wat te drinken bij Onder de Ooievaar. Oma Vera had dit als kado gegeven en paste dus op mij. Ik was eerst wel even geschrokken toen ik merkte dat papa en mama weg waren, maar later ben ik heel lief geweest en heb ik veel geslapen en goed gedronken. Ik werd wel snel wakker toen papa en mama thuiskwamen en kreeg nog een lekkere fles melk.

03-12-2004: Natuurlijk weer gezwommen vandaag. De volgende keer mag ik naar de volgende, hogere groep. Nadat papa 's avonds van volleybal weer kwam ging hij romantisch met mama mosselen eten. Ik lag heerlijk te slapen.

02-12-2004: Ik ben 2 dagen achter elkaar naar de creche gewest. De eerste dag (woensdag) ging dat niet zo goed. Ik had al slecht geslapen 's nachts en overdag was ik huilerig. Papa heeft me daarom al vroeg opgehaald.

De volgende dag kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet langs. Mama was er ook bij. Ik kreeg een prachtige sleutelbos met vier verschillende geluidjes. Echt een succes. 's Avonds was mama weer erg sportief (tennis) en papa ook (voetbal). Oma Vera sprong daarom even een paar uurtjes in

30-11-2004: Mama had vanmorgen een vergadering (al weer). Ik mocht dus gezellig spelen bij Tess. Met Mascha was het leuk, maar Tess heb ik niet veel gezien. We sliepen nl omstebeurten. 's Avonds kwam opa Koen langs. En Wanda de kraamverzorgster! Zij was aan het werk bij de buren en kwam even kijken hoe groot ik al geworden was. Opa Koen moest al weer snel weg, want hij moest zingen in een koor. Oefenen, dat doet hij regelmatig.

29-11-2004: Ik was vandaag naar het kinderdagverblijf. Mama kon dus allerlei klusjes doen overdag. 's Avonds had mama 2 vergaderingen; 1 van de praktijk en 1 van de volleybalvereniging. Voor de volleybalvereniging was dit de laatste keer. Nu hebben 3 andere mensen haar taak van jeugdcommissie overgenomen.

28-11-2004: Vandaag vierden Ilse en Peter hun verjaardag. Daarvoor gingen we nog bij Layla langs. Ilse en Peter hadden lekker eten gemaakt. En het was leuk om de familie van Peter te ontmoeten.

26-11-2004: Ja ja, ik had weer zwemles vandaag, zoals iedere vrijdag. Daarna gaan we meestal met Mascha en Tess wat drinken bij Kaap Kot. Om elf uur is het daar nog heerlijk rustig en kunnen we makkelijk zitten met Tess en mij, wij slapen dan meestal, want we zijn dan zo moe van het zwemmen. Papa moest weer volleyballen vanavond. Hij heeft geen wedstrijden meer, pas in februari weer.

24-11-2004: Vandaag kwam Marcel eten. Mama had ook dienst, maar het is erg rustig met bevallingen.

23-11-2004: Vandaag zijn we naar de geitenboerderij geweest, samen met Mascha en Tess. Wat leuk zeg die geitjes. Daarna hebben we nog een heel stuk door het Amsterdamse bos gewandeld. Het was ook zo'n mooi weer!

aai, aai, aai

21-11-2004: Vandaag was het grote Bente-1-jaar-feest in de winkel van Isis en Marko. Wat een lekkere hapjes hadden ze (vooral de worteltaart die Isis zelf had gemaakt!). Bente kreeg veel cadeautjes.

Hieperdepiep hoera!Wij moesten weer snel weg, want ook opa Johan was jarig en hij gag ook een feestje, in Hengelo. Ook daar hadden we lekkere hapjes. Mama zou visjes en olijven meenemen, maar was dat natuurlijk weer vergeten in de haast. Dom, dom, dom. Nu moet iemand anders ze maar komen eten bij ons. Jij misschien?

Jippo mijn vriendjeHop paardje hop, paardje in galop

20-11-2004: Peter en Evelien kwamen met Jerom op bezoek. Janna was er niet bij, zij had nl een discofeestje. Peter en Evelien moesten mij en ons huis natuurlijk nog komen bewonderen. Om mij nog mooier te maken kreeg ik een armband en kettinkje met oranje hartjes!

19-11-2004: De wekelijkse zwemles, waar ik altijd met veel lol naar toe ga. Daarna gingen we met tante Mascha en Tess een cadeautje kopen voor Bente. Zij wordt volgende week 1 jaar geeft zondag een groot feest.

18-11-2004: Wat een dag! En dan met name voor mama. Eerst moest ze spreekuur draaien, daarna groot overleg op de praktijk en als klap op de vuurpijl ging ze met haar collega's salsadansen. Monique heeft nl afscheid genomen van de praktijk, helaas. Gelukkig heeft mama er wel een leuke collega bijgekregen, Lotte.

Alle collega's gingen dus salsadansen en daarna lekker eten. Wel gezellig hoor. Papa heeft mij beziggehouden, of kan ik beter zeggen: ik hem.

17-11-2004: Manon kwam langs. Zo kon mama gezellig bijkletsen met haar. Manon woont nl tegenwoordig in Hattem. Op de terugweg stond Manon heel lang in de file.

16-11-2004: Ik ben weer naar het consultatiebureau geweest. Kijk maar op Pleun's groeitabel.  Ik kreeg mijn derde prikje. Thuis zag mama dat de pleister naast het prikgaatje was geplakt! Dat verklaarde ook waarom mama en ik onder het bloed zaten. De mevrouw gaf helaas niet zoveel informatie, maar papa en mama denken dat het wel goed gaat met mij. 's Avonds zijn we naar Zaandam geweest. Daar wonen Heidi en Richard met Yaron. Zij zijn nog niet zo lang geleden verhuisd. Yaron wordt al bijna 1 jaar. Hij slaapt heel maf in bed. Helemaal opgerold tegen de kant aan (ik heb natuurlijk even stiekum gekeken).

Oh ja, vandaag rolde ik mij voor het eerst om van de buik naar de rug. mama zag het niet eens de eerste keer, want toen moest ze naar de wc. Maar gelukkig deed ik het nog een keer.

Waar zijn papa en mama nou?

14-11-2004: Dit weekend zijn we met zijn drietjes naar Bergen geweest. Papa zou eerst naar Londen gaan, maar dat ging op het laatste moment niet door. Dus zijn we maar naar een pension geweest in Bergen. Zaterdag gingen we naar Alkmaar. Ook Sinterklaas kwam aan met al zijn Pieten. Helaas misten we hem net. 's Avonds hebben we lekker gegeten bij eetcafe Gorter en ik viel in de buggy in slaap. Op zondag hebben we gewandeld door de bossen en duinen naar Bergen aan Zee. Het was wel 7 km lopen! Gelukkig lag ik de hele weg te slapen. In Bergen aan Zee hebben papa en mama een broodje gegeten en toen zijn we begonnen aan de terugweg. Eeen andere route, met heel veel mul zand, wat erg zwoegen was voor papa.

10-11-2004: Vandaag hadden we afgesproken met Natascha en Sophie en Anique en Noa. Mama en ik waren een beetje laat, want we moesten mijn paspoort ophalen bij de gemeente. Wel stoer hoor dat ik nu mijn eigen paspoort heb.

Helaas was het slecht weer, regenachtig. We hebben lekkere broodjes gegeten bij Anique en daarna toch nog maar een stuk gewandeld, wat eigenlijk best lekker was. 's Avonds kwam Erwin eten en logeren.HIj heeft mama geholpen met de ADSL aansluiting. Er zat een foutje in de computer. Gelukkig doet ie het nu, want dat is voor de foto's op de website wel fijn.

9-11-2004: Hoera! Het is gelukt met de fles, en maar liefst 3x wel 150 ml. Mama was helemaal verbaasd dat het zo makkelijk ging. Papa was laat thuis want hij had een "snert-wandeling" met zijn werk. Zijn broek was helemaal vies.

HOERA! Ik drink eindelijk uit de fles.

8-11-2004: Dit was de eerste dag voor mama dat zij een dag helemaal voor zichzelf had. Ik was naar het kinderdagverblijf en mama was vrij. Om 16 uur heeft mama mij opgehaald. Ik was heel hard aan het huilen. Een van de leidsters wilde mij eten geven, maar nu wil ik het lepeltje ook niet meer. Ze proberen het nu met een spuitje. Wat een gevecht.

Mama gaat nu nog meer proberen om mij uit de fles te laten drinken.

voorlopig houd ik het nog bij viltjes

6-11-2004: Vandaag hebben Femke en Lenneke een paar uurtjes opgepast. Ze wilden met mij gaan wandelen, maar papa was vergeten hun de sleutels te geven. Dus hebben ze met mij thuis gespeeld en gekke bekken getrokken. Mama was het hele weekend aan het werk. Papa is met mij op zondag naar Layla geweest en heeft daar een stukje gewandeld met ons. Ik had mijn ijsberenpak voor het eerst aan. Wat had ik het warm. Ik voelde me net een teletubbie! Maar omdat iedereen zei dat het me zo leuk staat, heb ik het toch maar aangehouden.

5-11-2004: Vandaag gingen papa en mama eten bij Wanda en Bas. Mama moest ook werken en papa volleyballen, dus in noodgevallen konden Wanda en Bas op mij passen. Ook Marnix en Susan (met Bo, Bente en Roemer) waren van de partij en Femke. Wel druk hoor met al die kinderen. Papa en mama hebben lekker bijgekletst met de rest en er is gelukkig niemand bevallen.

.

Hier zit ik lekker in de zon

3-11-2004: Milou is jarig. Ze is al 7 geworden. Voor haar verjaardag heeft ze gaatjes in haar oren gekregen. Zo, nu zijn we weer enigszins bij. Op de foto's zul je nog even moeten wachten.

2-11-2004: Mama heeft mij meegenomen naar Hoorn vandaag. Daar wonen Barbara en Serge, samen met Rens en Bram. Bram is nog maar 7 weken, maar al heel wijs. Barbara en mama zijn met mij en Bram gaan winkelen in Hoorn. Mama heeft kaplaarsen gekocht. Als ik wat groter ben kunnen we dan samen lekker door de bossen wandelen en in de plassen springen!

31-10-2004: Vandaag kwamen er een heleboel mensen op visite: Wim en Anique (met Joel en Noa) en Ferry en Natascha (met Sophie). Met hun gaan we op wintersport met Pasen. Dat is wel gezellig want Sophie en Noa en ik zijn bijna even oud. Mama had lekker gekookt en we hebben gezellig gekletst met z'n allen.

30-10-2004: Mama had vandaag een feestje in Rotterdam. Jettie vierde haar 40e verjaardag en zij had wat vriendinnen uitgenodigd voor een boottocht en wandeltocht in de Biesbosch. Het was een prachtige dag; mooi weer, mooie natuur, lekker eten (gemaakt door Pieter). Mama was dan ook pas om half 11 's avonds thuis. Papa en ik hadden ook een fijne dag gehad. Ik was heel lief en had goed gedronken met het lepeltje. Maar 's avonds begon ik toch mama te missen en werd ik steeds onrustiger.

29-10-2004: Oom Erwin kwam lunchen. Mama en ik waren net terug van zwemles. Hij ging helpen met de ADSL installatie. Helaas lukte het hem ook niet helemaal. Papa moest weer volleyballen en ging daarna gezellig een biertje drinken bij Hesp.

24-10-2004: Dit weekend zijn we naar Schiermonnikoog geweest. Voor het eerst heb ik op de boot gezeten. De opa van papa woont op dit eiland en een keer per jaar komt de hele familie bij elkaar om zijn verjaardag te vieren. Dit keer was het iets minder leuk voor opa Adriaan, want hij is erg ziek en ligt in bed in de woonkamer. Maar hij heeft ons nu allemaal gezien en natuurlijk mij en Tess voor het eerst! Daarna gingen we eten in Hotel van der Werff, met alle kinderen erbij. Omdat iedereen maar door elkaar heen bleef praten, ben ik maar gaan slapen. Mama had een heel stuk met mij gelopen door de bossen en daar was ik denk ik wel moe van geworden. De volgende dag moesten we weer op tijd met de boot naar de vaste wal, want mama moest werken. Onderweg zijn we nog even bij tante Layla in Blaricum langsgeweest. Zij heeft nu een hele stoere elektrische rolstoel. Ik mocht even bij haar op schoot zitten in die rolstoel.

De week hierna was een drukke werkweek voor papa en mama. Mama werkte weer op de woensdag zodat oma Vera weer op mij mocht passen. En weer had oma eten gemaakt voor mama en papa. Ze vonden het heerlijk.

Oeps! Papa ziet niets meer.

 

20-10-2004: Mama moest vandaag een dagje extra werken en daarom paste oma Vera op. Wel lastig met het voeden, want ik drink nog steeds niet uit het flesje. Om 18 uur had oma Vera het eten klaar. Dat was wel prettig voor papa en mama, want papa had een volleybalwedstrijd en mama moest weer baby's halen.

19-10-2004: We hebben baby Sven bekeken. Ja, de jongste van Marc en Judith. Wat is hij nog klein.

15-10-2004: Ik werd wakker met koorts. Echt niet leuk! Zwemmen ging dus niet door. Gelukkig duurde de koorts maar 1 dag en 1 (voor papa & mama) zware nacht. Zij dachten gelijk dat ik een tandje kreeg. Wel een beetje vroeg natuurlijk; tot op heden is er dan ook nog geen tand te bekennen hoor! De dag daarna, 16 oktober, was de housewarming bij Manon en Patrick in Hattem. Papa en mama hebben me toch maar meegenomen, maar ik was dus niet in een vrolijke bui en kon maar niet in slaap vallen. Manon's vrienden begrepen niet dat we gegaan waren. Toen we weer naar Amsterdam reden viel ik natuurlijk om de hoek van het huis van Manon in slaap.

14-10-2004: Ik ben lekker met mama 2 dagen naar Hengelo geweest en heb in mijn campingbed geslapen. Zondag heb ik mijn nichtjes Tess en Bente gezien en gister Milou en Esmee. Milou en Esmee gaven mij steeds knuffels en ik mocht ook met een knuffelbeest van hun spelen. Lief he? Ik heb er lekker op gesabbeld en vond die aandacht erg leuk. Ik babbelde en lachte er vrolijk op los.Vandaag is Sven geboren (broertje van Kim en zoon van Marc en Judith)!

10-10-2004: Hier ben ik weer! Het was een drukke week dus daarom duurde het even voordat ik wat kon schrijven. Mama is weer aan het werk. Ze had gelijk al 3 bevallingen vorig weekend. Ik was dus gezellig met papa het hele weekend. Verder heb ik mijn tweede prikje gehad op woensdag. Ik vond het helemaal niet erg. En de dokter van het consultatiebureau zei dat ik me goed ontwikkelde. Mama moest er wel naar vragen, want hij was uitgelopen met zijn spreekuur en wilde blijkbaar wat tijd inhalen.

Donderdag was mijn eerste hele dag op het kinderdagverblijf. Ik drink nog steeds niet uit een flesje, maar met een lepeltje gaat het best. om 16.30 uur was ik het wel zat en heeft mama mij opgehaald. 's Avonds had mama haar eerste tennisles en was ik weer met papa samen. Vrijdag ging ik zwemmen. Tess en Mascha gingen ook mee.

Gister was een spannende dag. Opa Johan is een beetje ziek. Het was ook spannend omdat ik weer met de fles moest oefenen. Ik vond het voor het eerst leuk en begon te babbelen met de fles in mijn mond. Niet de bedoeling natuurlijk want ik moet er op zuigen.

Wil je weten wat ik hiervoor allemaal beleefd heb, klik dan hier.

Laatste wijziging op: 03-01-2007 11:06